ΟΙΕΛΕ: Σκανδαλώδες έργο Μπαμπινιώτη η τροπολογία που απελευθερώνει τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)
Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58
Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα
Τηλ: 5238148, 5230819
Fax: 5230819
e-mail: [email protected]
site: www.oiele.gr
___________________________________________________________________
Αθήνα,

3-4-2012
Αριθμ. Πρωτ: 23094


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΣ ΕΡΓΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ – ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΙΕΛΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΖΗΤΗΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΙΣΟΤΙΜΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Μπαμπινιώτης, κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών την τροπολογία για την ιδιωτική εκπαίδευση,. Η τροπολογία προβλέπει την απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, «αυτοματοποιεί» τις απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και ανοίγει την κερκόπορτα για τη θεμελίωση του σχολείου της αγοράς. Η σκανδαλώδης αυτή ρύθμιση που εξυπηρετεί πάγια αιτήματα του Συνδέσμου των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΕΙΕ) και προβλέπει ευνοϊκές εργοδοτικές διευθετήσεις των ισότιμων σχολείων (Αρσάκεια-Κολλέγια) των οποίων προΐστανται οι κ.κ. Μπαμπινιώτης και Αλέξανδρος Σαμαράς (αδελφός του Προέδρου της ΝΔ), είναι μια ακόμη απόδειξη του οργίου ρουσφετιών και συντεχνιακών «τακτοποιήσεων» που έχει στηθεί μέσα στη Βουλή τις τελευταίες ημέρες. Να προσθέσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μπαμπινιώτης κατέθεσε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείο υ Ανάπτυξης τροπολογία, στην οποία κάνει ένα ακόμη ρουσφέτι στον εαυτό του, τακτοποιώντας «εκκρεμότητες» των Αρσακείων σχολείων στα Τίρανα!
Πέρα από τις προφανείς εργοδοτικές επιδιώξεις για εκποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και εγκαθίδρυση του νόμου της ζούγκλας στα ιδιωτικά σχολεία, ο κ. Μπαμπινιώτης σχεδίασε την τροπολογία, κινούμενος από προσωπικό μένος εναντίον της ΟΙΕΛΕ, καθώς η Ομοσπονδία έχει ζητήσει την εισαγγελική παρέμβαση για τον έλεγχο των οικονομικών των ισότιμων σχολείων, γεγονός που εξόργισε ακόμη περισσότερο τον Υπουργό Παιδείας.
Η ΟΙΕΛΕ ζητά από τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές να μην ψηφιστεί η απαράδεκτη και συντεχνιακού τύπου αυτή τροπολογία και να μπει, επιτέλους, ένας φραγμός στην ανεξέλεγκτη δράση του Υπουργού Παιδείας, του οποίου η δράση απειλεί σοβαρά το δημόσιο και κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΓΛΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα