Ολοι μαζί. Ενωτική κίνηση εκπαιδευτικών ανεξάρτητοι εκπαιδευτικοί

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

                ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

τηλ.επικοινωνίας : 2421049830-6944795391

email : [email protected]

                ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ 2012

 

                                     Κάνε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά

Συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων,

απώλεια οργανικών-εργασιακές σχέσεις λάστιχο, μισθοί πείνας κι εξαθλίωσης, αξιολόγηση, εφεδρεία, υποχρηματοδότηση και πόσα άλλα περιγράφουν τη διαρκή ανατροπή που βιώνει ο Eλληνας εκπαιδευτικός . H κατάσταση γνωστή. Ποιος όμως ευθύνεται για τη δημιουργία της εκτός από τη στυγνή μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται ερήμην του ελληνικού λαού; Στη συνδικαλιστική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» η ανάλυση των συνθηκών διαχρονικά μας οδήγησε στο συμπέρασμα πως βασική ευθύνη για την κατάντια του κλάδου των εκπαιδευτικών φέρει ο κομματικός συνδικαλισμός που δεν διεκδικούσε αλλά εφάρμοζε και χειροκροτούσε προειλημμένες αποφάσεις και ενίσχυε τις πελατειακές σχέσεις .

 Στην τωρινή συγκυρία πιστεύουμε ακράδαντα πως πρέπει  το συνδικαλιστικό κίνημα να αλλάξει προσανατολισμό και κατεύθυνση,  πως οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, αν επιθυμούν να λειτουργήσουν ως πραγματικά αναχώματα, θα πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία και κουλτούρα και να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους  μέσα από ξεχασμένες αρχές, όπως αυτές της  Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης και της Ενότητας. Πιστεύουμε πως  παλιά φθαρμένα και χρησιμοποιημένα υλικά δεν μπορούν να συντελέσουν στην αλλαγή και γι’ αυτό πρέπει να ακουστούν νέες, καθαρές φωνές. Για το λόγο αυτό άνθρωποι από ποικίλους πολιτικούς χώρους με διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές και με διαφορετική αγωνιστική διαδρομή συναινέσαμε σε ένα πλαίσιο κοινών αρχών που εκπορεύεται από τη δίκαιη και δυναμική διεκδίκηση  των αιτημάτων του κλάδου, χωρίς κομματικές οφειλές, γιατί δε χρωστάμε σε κανέναν. Πιστοί στο δρόμο που χαράξαμε για πρώτη φορά στις εκλογές του 2008 συνεχίζουμε, παίρνοντας κουράγιο από τη σταθερή ανοδική πορεία που γνωρίζει το ψηφοδέλτιό μας αλλά και από τη διαπίστωση ότι εδραιώνεται η αντίληψη πως πρέπει να πέσουν οι διαχωριστικές γραμμές και ο αγώνας να είναι κοινός για να είναι αποτελεσματικός.

Συνάδελφοι,

   Στις εκλογές για τα συλλογικά όργανα ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ κατεβαίνουμε πραγματικά και όχι μεταμφιεσμένοι ανεξάρτητοι και ζητούμε τη στήριξή σας . Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου μας, με σεβασμό στην πολιτική ιδεολογία του καθενός αλλά και με διάθεση σύνθεσης και δρούμε για να σταματήσει  ο Έλληνας Εκπαιδευτικός να λοιδορείται και να απαξιώνεται και για να αποκτήσει  την αναγνώριση που του αξίζει. Ο θεσμός του αιρετού που κατακτήθηκε με αγώνες έχει εκφυλιστεί σε έναν τυπικό διαμεσολαβητή μεταξύ του κλάδου και της διοίκησης, αγκιστρωμένο στα γρανάζια της συναλλαγής και της διαπλοκής . Ο θεσμός του αιρετού  αντιμετωπίζεται άλλοτε  ως κομματικό φέουδο, άλλοτε ως αξίωμα προς μεταβίβ

Keywords
Τυχαία Θέματα