Πανελλήνια Επιστημονική Ενωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων ΠΕ: Για τα προβλήματα στην εκπαίδευση

Tweet

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Κομοτηνής 14

11526 Αθήνα

www.panenosi.gr

[email protected]

ΠΛΗΡ: Κουντούρης Τηλέμαχος 6939415171

Μακεδών Νικόλαος 6972093097

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης και τα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζονται στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, λίγες μόλις μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε. έχει να επισημάνει τα εξής:

Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει με τη διαπίστωση ότι υπάρχει σήμερα ανάγκη για έναν τεκμηριωμένο εξορθολογισμό του εκπαιδευτικού συστήματος στην κατεύθυνση ενίσχυσης του Δημόσιου χαρακτήρα του. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διασφαλισθεί η ποιότητα του παραγόμενου εκπαιδευτικού έργου στα πλαίσια ενός συνολικού εκπαιδευτικού σχεδιασμού στη χώρα μας.

Ο προτεινόμενος όμως, από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εξορθολογισμός για την αναδιάρθρωση του εκπαιδευτικού συστήματος, χωρίς προγραμματισμό, σαφήνεια, επαρκή τεκμηρίωση και αιτιολόγηση, και με συνεχείς αιφνιδιασμούς, έχει σπείρει ανησυχία στους εκπαιδευτικούς, η οποία διαταράσσει την ομαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων.

Οι σχολικές μονάδες δεν μπορούν να λειτουργούν:

1. με αβέβαιους για το μέλλον τους εκπαιδευτικούς, κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των υποχρεωτικών μετατάξεων, των μετακινήσεων, της διαθεσιμότητας και της απόλυσης,

2. με ελλείψεις σε προσωπικό,

3. με μαθητές των οποίων πλήττονται τα μορφωτικά τους δικαιώματα (υποβάθμιση της λειτουργίας των Ολοήμερων σχολείων χωρίς Υπεύθυνο δάσκαλο και ώρες μελέτης μαθημάτων για την επόμενη ημέρα, υπολειτουργία των Ειδικών Σχολείων, κατάργηση ενισχυτικής διδασκαλίας, φροντιστηριακών τμημάτων και τάξεων υποδοχής, μη στελέχωση των Τμημάτων Ένταξης και παράλληλης στήριξης).

Εκφράζουμε τη ριζική αντίθεσή μας στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και καλούμε την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πάρει το συντομότερο δυνατό, όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των Σχολικών Μονάδων, στην κατεύθυνση ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα του εκπαιδευτικού μας συστήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ανδριάς Νικόλαος Μακεδών

Tags: Πανελλήνια επιστημονική ένωση διευθυντών σχολικών μονάδων ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα