Παρεμβάσεις Θεσσαλίας: Το ψηφοδέλτιο για το ΑΠΥΣΔΕ

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις   ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

&

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

(Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις)

 

 Γιατί τα σκιαζε η  φοβέρα

                                                                                       και τα πλάκωνε  η σκλαβιά…

      Στο όνομα του χρέους, των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και της σωτηρίας των τραπεζών

ποδοπατούν αλύπητα τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας.

      Θέλουν να γίνουν μακρινή ανάμνηση του χθες οι αξιοπρεπείς μισθοί, η ασφάλιση, η σύνταξη, οι εργασιακές σχέσεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

      Μας τσουβάλιασαν μαζί με αυτούς που τα φάγανε, μας ενοχοποίησαν ότι είμαστε αυτοί που καταναλώναμε περισσότερα από όσα παράγαμε και τελικά μας αποκάλυψαν ότι για όλες τις αδυναμίες του δημόσιου τομέα ευθύνονται οι συνδικαλιστικοί αγώνες των εργαζομένων.

     Επιβάλλουν την πολιτική τους με το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα «παραμονή στο ευρώ ή χάος», όμως κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για την έξοδο του ευρώ από την τσέπη μας.

Δεν πάει άλλο!

     Να περιμένουμε  την επόμενη μείωση  στο μισθό μας . Να δουλεύουμε για να μπορούμε στην καλύτερη περίπτωση να πληρώνουμε τα χαράτσια τους. Να πληρώνουμε τις ιατρικές εξετάσεις.  Να βρισκόμαστε στην τάξη μέχρι που οι μαθητές μας θα μάς φωνάζουν γιαγιά ή παππού. Και όλα αυτά να τα ανεχόμαστε μπροστά στο κίνδυνο της απόλυσης, της εργασιακής εφεδρείας και της πρόωρης -ανύπαρκτης ή πενιχρής- συνταξιοδότησης.

     Να περιμένουμε την επιβολή της λιτότητας από  την εκάστοτε κυβέρνηση που θεσπίζει σαν νόμο της κοινωνίας το συμφέρον της οικονομικής ολιγαρχίας του πλούτου, των δανειστών, των τραπεζιτών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

     Να περιμένουμε  «καρτερικά» τη διάλυση κάθε κοινωνικού αγαθού, κάθε εργατικής κατάκτησης του προηγούμενου αιώνα.

    Η «μπίλια» των νέων μέτρων  ακόμη γυρίζει!

     Η τρόικα εσωτερικού (Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) ετοιμάζει το νέο γύρο μέτρων, τον τελευταίο, πριν τον επόμενο. Για το «χρέος» άραγε; Πώς γίνεται όμως να έχουμε πληρώσει τόσα και τόσα και αυτό το χρέος να μην μειώνεται ποτέ; Πώς γίνεται να «κουρεύτηκε» το  χρέος και ταυτόχρονα να έχει αυξηθεί κατά 25%;

          Δυστυχώς πληρώνουμε ακριβά  τις όποιες αυταπάτες για τη δήθεν επαναδιαπραγμάτευση, τη δήθεν σταδιακή απαγκίστρωση (που υπόσχονταν το τρίο της συμφοράς ΣαμαράςΒενιζέλος – Κουβέλης) και διαπιστώνουμε ότι η περιβόητη επιμήκυνση δεν είναι τίποτα άλλο από την ομολογία ότι εάν δεν τους ανατρέψουμε, θα ζούμε μία ζωή στο ζυγό της τρόικας, της ΕΕ και του κεφαλαίου, με μισθούς 200 - 400 ευρώ και θα λέμε και ευχαριστώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα