ΠΑΤΡΑ:Τα μισά νοικοκυριά δεν πληρώνουν ρεύμα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} Πάτρα:Τα μισά νοικοκυριά δεν πληρώνουν ρεύμα – Στα 22 εκ. ευρώ οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη Δυτική Ελλάδα – «Πανικός» στα γραφεία της ΔΕΗ για διακανονισμούς

Σε «βραχνά» έχει εξελιχθεί για πολλά νοικοκυριά η πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ

, καθώς η ανέχεια έχει χτυπήσει πολλές οικογένειες, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και των γειτονικών νομών Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι μια δαπάνη ανελαστική, αλλά η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με αποτέλεσμα πολλοί λογαριασμοί να μένουν ανεξόφλητοι ενώ την ίδια ώρα «πέφτουν» βροχή τα αιτήματα για τους διακανονισμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ στην Αχαΐα, την Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, σε ποσοστό αγγίζουν το 52%,, ποσοστό που σε συνολικό ποσό μεταφράζεται στα 22 εκ. ευρώ.

Επίσης στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο το 42% των λογαριασμών δεν έχει πληρωθεί και το ποσό συνολικά ανέρχεται στα 118 εκ. ευρώ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το ότι καθημερινά σχεδόν, δεκάδες καταναλωτές να σπεύδουν στα γραφεία της ΔΕΗ, στην Ακτή Δυμαίων , στην Πάτρα, προκειμένου να προχωρήσουν σε διακανονισμό των οφειλών τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Ωστόσο η οικονομική κατάσταση κάποιων νοικοκυριών είναι τέτοια που ούτε στον διακανονισμό μπορούν να ανταπεξέλθουν και από ένα σημείο και μετά δεν αποφεύγονται οι διακοπές στην παροχή της ηλεκτροδότησης.

Άλλωστε κατά καιρούς αναδεικνύονται περιπτώσεις οικογενειών χωρίς ρεύμα, ενώ χαρακτηριστική είναι η εικόνα που περιέγραψε πριν λίγο καιρό στο thebest.gr ο Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Νικολάου, σύμφωνα με τον οποίο στη Κάτω Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή το περίπου 15% των νοικοκυριών έχει μείνει χωρίς ρεύμα, καθώς δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς.thebest.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα