ΠΜΣ πανεπιστημίου Αιγαίου: Νέες μορφές εκπαίδευσης και μάθησης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΗΣ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ

ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017- 2018

Το Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, οργανώνει και λειτουργεί από το

ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» (Φ.Ε.Κ. 2565/19.08.2016, τ. Β’) το οποίο οδηγεί σε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης».

Το Π.Μ.Σ. πληροί τις προϋποθέσεις πιστοποίησης της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας (Φ.Ε.Κ. 2780/05.09.2016, τ. Β’).

Αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η μεταπτυχιακή Ειδίκευση επιστημόνων στις «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» και ειδικότερα, η εκπαίδευση στελεχών εξειδικευμένων στο σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστημάτων δια βίου μάθησης με βάση τις αρχές της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ηλεκτρονικής μάθησης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται: (ΐ) σε επαγγελματίες της εκπαίδευσης και (ii) σε στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με την εκπαίδευση και ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού.

Στόχοι του Π.Μ.Σ είναι: (i) Σε θεωρητικό επίπεδο, η παραγωγή και μετάδοση επιστημονικής γνώσης στους τομείς της δια βίου μάθησης, της εκπαίδευσης ενηλίκων και της ηλεκτρονικής μάθησης, καθώς και τη μεθοδολογία επιστημονικής έρευνας στο χώρο της εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, (ii) Σε επίπεδο επαγγελματικής πρακτικής, η απόκτηση γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων απαραίτητων για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρότυπων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συστημάτων δια βίου μάθησης (επιμόρφωσης, κατάρτισης, επαγγελματικής ανάπτυξης, κ.ά.), μέσω της εφαρμογής των πλέον σύγχρονων μεθόδων και πρακτικών εκπαίδευσης ενηλίκων και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών.

Για την απόκτηση του Μ.Δ.Ε. απαιτείται η α) η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση στα δέκα (10) μαθήματα του Α’ και Β’ εξαμήνου, και β) η εκπόνηση Μεταπτυχιακής Διατριβής Ειδίκευσης (Thesis), καθώς και η συμμετοχή σε εκπαιδευτικές και ερευνητικές δραστηριότητες, και πρακτικές ασκήσεις του Π.Μ.Σ. όπως αυτή κατά περίπτωση ορίζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή του Π.Μ.Σ.

Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα εισαχθούν στο Π.Μ.Σ. «Νέες Μορφές Εκπαίδευσης και Μάθησης» κατ’ ανώτατο όριο σαράντα (40) μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί/ές πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής συναφούς γνωστικού αντικειμένου, καθώς και πτυχιούχοι ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής. Επίσης, γίνονται δεκτοί επί πτυχίω φοιτητές των Ιδρυμάτων της ημεδαπής υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους και θα έχουν προσκομίσει σχετική βεβαίωση και μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών, οπωσδήποτε όμως μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στο Π.Μ.Σ.

Το Πρόγραμμα είναι πλήρους φοίτησης και η χρονική διάρκεια για την απονομή του Μ.Δ.Ε. είναι τρία (3) εξάμηνα.

Οι μεταπτυχιακοί/ες φοιτητές/τριες υποχρεούνται να παρακολουθούν ανελλιπώς όλες τις δραστηριότητες του Π.Μ.Σ. Μέρος του εκπαιδευτικού έργου του Π.Μ.Σ. δύναται να πραγματοποιείται αξιοποιώντας μεθόδους σύγχρονης εκπαίδευσης με χρήση ψηφιακών μέσων, στο πλαίσιο των κανόνων της επιστήμης και της τεχνολογίας. Για την υποβοήθηση μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών που έχουν παράλληλη επαγγελματική απασχόληση, μπορεί να αποφασίζεται μαθήματα να διεξάγονται όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Για την παρακολούθηση του Π.Μ.Σ. προβλέπεται η καταβολή διδάκτρων, ύψους 3.800€.

Ο τρόπος εξόφλησης των ως άνω διδάκτρων, ορίζεται, εντός του χρονικού ορίου των δύο εξαμήνων φοίτησης, ως εξής:

1η Σεπτεμβρίου (Α’ εξαμήνου)

400 Ευρώ (προκαταβολή για την εγγραφή στο Π.Μ.Σ.)

1η Νοεμβρίου (Α’ εξαμήνου)

1.000 Ευρώ

1η Μαρτίου (Β’ εξαμήνου)

1.200 Ευρώ

1η Ιουλίου (Β’ εξαμήνου)

1.200 Ευρώ

Σε περίπτωση οριστικής διακοπής φοίτησης ή διαγραφής Μ.Φ., για οποιοδήποτε λόγο, τα ήδη καταβληθέντα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.

Στους μεταπτυχιακούς/ες φοιτητές/τριες παρέχεται αριθμός υποτροφιών, δυνατότητα δωρεάν σίτισης και στέγασης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νόμο και στους Κανονισμούς-Αποφάσεις του Ιδρύματος.

H επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών γίνεται µε συνεκτίμηση των εξής κριτηρίων:

τις σπουδές των υποψηφίων, (συνεκτιμάται ο γενικός βαθμός πτυχίου, η βαθμολογία στα προπτυχιακά μαθήματα που είναι σχετικά με τα μαθήματα του Π.Μ.Σ., η επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται),το επιστημονικό και ερευνητικό έργο των υποψηφίων,την επαγγελματική εμπειρία, ειδικότερα σε τομείς σχετικούς με το αντικείμενο του Π.Μ.Σ.,την πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, όπως αυτή πιστοποιείται από τα αποδεικτικά ξένης γλώσσας που ορίζονται παρακάτω ή σε περιπτώσεις τεκμαιρόμενης γνώσης, από γραπτή και προφορική εξέταση στην κατανόηση και απόδοση ξενόγλωσσου επιστημονικού κειμένου, την επάρκεια στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογών γραφείου και διαδικτύου, όπως αυτή αποδεικνύεται από σχετικά πιστοποιητικά ή αντίστοιχη επαγγελματική εμπειρία,την προφορική συνέντευξη που εστιάζεται σε θέματα επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, σχετικά με το Π.Μ.Σ., και αποβλέπει:

στη διαπίστωση της γενικής επιστημονικής κατάρτισης του/της υποψήφιου/ας και της συγκρότησης της προσωπικότητάς του/της,

στη διακρίβωση ειδικών προσόντων ή δραστηριοτήτων του/της υποψηφίου/ας που συνάδουν με τους στόχους και το περιεχόμενο του Π.Μ.Σ. και

στη διευκρίνιση ζητημάτων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την τελική πρόθεση του/της υποψηφίου/ας να ενταχθεί στο Π.Μ.Σ (απαιτήσεις του προγράμματος, λειτουργικά ζητήματα, στόχοι, ανάγκες, ενδιαφέροντα, κ.ά.).

Οι υποψήφιοι/ες που πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις θα κληθούν σε συνεντεύξεις που θα πραγματοποιηθούν στην έδρα του Τμήματος, (παρέχεται η δυνατότητα η συνέντευξη να πραγματοποιηθεί με τη χρήση νέων τεχνολογιών), σε χρονικό διάστημα που θα γνωστοποιηθεί στους/στις υποψηφίους/ες και θα αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα του Τμήματος και του Π.Μ.Σ.

Η υποβολή των αιτήσεων είναι μέχρι 15 Μαΐου 2017.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να υποβάλουν Ηλεκτρονική Αίτηση για ένταξη στο Π.Μ.Σ. μέχρι τις 15 Μαΐου 2017 και ώρα 13:00.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Αίτησης αυτής είναι τα ακόλουθα:

Ηλεκτρονική ΑίτησηΑντίγραφο Πτυχίου/Διπλώματος (σε περίπτωση τελειόφοιτου απαιτείται η προσκόμιση της Βεβαίωσης Ολοκλήρωσης Σπουδών έως την περίοδο των εγγραφών). Οι κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής οφείλουν να προσκομίσουν την αναγνώριση του τίτλου τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.. Ειδικά για τους κατόχους τίτλων σπουδών από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν απαιτείται η αναγνώριση του τίτλου σπουδών τους από το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.Πιστοποιητικό Αναλυτικής Βαθμολογίας (με ακριβή Μέσο Όρο)Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής ΤαυτότηταςMία πρόσφατη φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότηταςΔύο συστατικές επιστολέςΑποδεικτικό πολύ καλής γνώσης της Αγγλικής Γλώσσας, ως ακολούθως:Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας επιπέδου Γ1/C1 από αυτά που αναφέρονται στο συνημμένο ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ (Α2) ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ,ή αποδεικτικό λήψης πτυχίου από Αγγλόφωνο Πανεπιστήμιοή πτυχίο Αγγλικής Φιλολογίας.Για τους/τις αλλοδαπούς/ες απαιτείται τεκμηρίωση γνώσης και της Ελληνικής ΓλώσσαςΠιστοποιητικά επάρκειας στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και εφαρμογών γραφείου και διαδικτύουΕπιστημονικές Δημοσιεύσεις και/ή Διακρίσεις σε ψηφιακή μορφή (εφόσον υπάρχουν)Αποδεικτικά Επαγγελματικής Εμπειρίας σε ψηφιακή μορφή (εφόσον υπάρχουν)Κάθε άλλο έγγραφο που πιστοποιεί τα προσόντα που δηλώνουν οι υποψήφιοι/ες κατά την υποβολή της ανωτέρω σχετικής Αίτησης – Βιογραφικό Σημείωμα (βεβαιώσεις – πιστοποιητικά, κτλ). Σε άλλη περίπτωση τα κατά δήλωση προσόντα δεν θα ληφθούν υπόψη.

Ο/Η κάθε υποψήφιος/α μπορεί να καταθέσει και κάθε άλλο δικαιολογητικό που, σύμφωνα με τη γνώμη του/της, θα συνέβαλε στο να σχηματίσει η Επιτροπή Αξιολόγησης πληρέστερη άποψη.

Τα αποτελέσματα επιλογής των Υποψηφίων θα αναρτηθούν στην Ιστοσελίδα του Τμήματος κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία του Π.Μ.Σ. τηλ.: 22410 99130, 22410 99135 και ώρες 10:00-16:00

ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], στην ιστοσελίδα του Π.Μ.Σ. http://nfel.aegean.gr/

Η Πρόεδρος του Τμήματος

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Χρυσή Βιτσιλάκη

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

(β) Πολύ καλή γνώση (Γ1/C1) :

• CERTIFICATE IN ADVANCED ENGLISH (CAE) του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

• BULATS English Language Test, βαθμολογία 75-89, του Πανεπιστημίου του CAMBRIDGE.

• International English Language Testing System (IELTS) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES) – The British Council – IDP Education Australia IELTS Australia με βαθμολογία από 7 έως 8.

Business English Certificate – Higher (BEC Higher) από το University of Cambridge Local Examinations Syndicate (UCLES).

LONDON TESTS OF ENGLISH LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL ή PEARSON TEST OF ENGLISH GENERAL LEVEL 4 -ADVANCED COMMUNICATION- του EDEXCEL ή EDEXCEL Level 2 Certificate in ESOL International(CEF C1)

• CERTIFICATE IN Integrated Skills in English ISE III του TRINITY COLLEGE LONDON.

CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (reading, writing and listening) - EXPERT- και CITY & GUILDS LEVEL 2 CERTIFICATE IN ESOL INTERNATIONAL (Spoken) - EXPERT- (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης) ή CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL ESOL -EXPERT- και CITY & GUILDS CERTIFICATE IN INTERNATIONAL SPOKEN ESOL - EXPERT - (Συνυποβάλλονται αθροιστικά για την απόδειξη της πολύ καλής γνώσης).

• ADVANCED LEVEL CERTIFICATE IN ENGLISH (ALCE) του HELLENIC AMERICAN UNIVERSITY (Manchester, ΝΗ- USA) και της ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ.

• ΤΕST OF ENGLISH FOR INTERNATIONAL COMMUNICATION (TOEIC), βαθμολογία από 785 έως 900 του EDUCATIONAL TESTING SERVICE/CHAUNCEY, USA.

EDI Level 2 Certificate in ESOL International JETSET Level 6 (CEF C1) ή PEARSON EDI Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1).

• PEARSON LCCI EFB LEVEL 4 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, σε περίπτωση που η μία εκ των ενοτήτων είναι με βαθμό “Pass”).

• PEARSON LCCI EFB LEVEL 3 (Ενότητες: Reading, Writing, Listening, Speaking, με βαθμό «Distinction” ή “Credit”).

• OCNW Certificate in ESOL International at Level 2 (Common European Framework equivalent level C1) ) (μέχρι 31/8/2009)

• Ascentis Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1)

• ESB Level 2 Certificate in ESOL International All Modes (Council of Europe Level C1).

Test of Interactive English, C1 + Level.

Test of Interactive English, C1 Level.

• NOCN Level 2 Certificate in ESOL International (C1).

AIM Awards Level 2 Certificate in ESOL International (C1) (Ενότητες: Listening, Reading, Writing, Speaking).

• MICHIGAN ENGLISH Language ASSESSMENT BATTERY (MELAB) βαθμολογία από 91 έως 99 του CAMBRIDGE MICHIGAN Language ASSESSMENTS (CaMLA)

• MICHIGAN ENGLISH TEST (MET) βαθμολογία από 190 έως 240 του CAMBRIDGE MICHIGAN Language ASSESSMENTS (CaMLA)

•LRN Level 2 Certificate in ESOL International (CEF C1)

πανεπιστήμιο ΑιγαίουμεταπτυχιακάΠΜΣ
Keywords
αξιολόγηση εκπαιδευτικών, british council, προγραμμα, συμμετοχή, βεβαίωση, διευκρίνιση, μαΐου, ηλεκτρονική, τηλ, http, aegean, english, cambridge, test, system, ielts, education, australia, business, london, ise, iii, city, expert, hellenic, usa, edi, lcci, european, europe, aim, βιογραφικο, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , Καλή Χρονιά, αξιολογηση, δικαιολογητικα, βιογραφικο σημειωμα, edi, αποτελεσματα, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, british council, ielts, ημερομήνια, χωρες, ηλεκτρονική, αιτηση, γνωμη, γνωση, δωρεαν, εδρα, εργασια, πλαισιο, προγραμμα, φωτογραφια, ωρα, aegean, iii, lcci, test, usa, βαθμολογια, βεβαίωση, γινεται, γινονται, διαστημα, διδακτρα, διευθυνση, δυνατοτητα, δηλωση, διευκρίνιση, διπλωμα, εγγραφη, εγγραφο, ευρω, εκπαιδευση, ενδιαφεροντα, ετος, θεωρητικο, ληξη, λογο, μαΐου, μορφη, οπωσδηποτε, πτυχιο, συμμετοχή, τηλ, τμημα, τρια, υλοποιηση, χρυση, ψηφιακη, ωρες, aim, australia, business, cambridge, city, http, education, europe, hellenic, english, ηλεκτρονικα, ise, london, πληροφοριες, system, θεματα, european
Τυχαία Θέματα