Ποιοι επιθυμούν να βρίσκεται ο κόσμος στο περιθώριο;

Ανακοινώσεις

ΠΟΙΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ;

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ από τα μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αλεξάκος Φώτης-Γκαραγκάνη Λένα-Ντάνης Αντώνης-Φυτσιλής Αλέξης

Με αφορμή την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Πέμπτη 31/1

θα θέλαμε από τη μεριά μας να ενημερώσουμε τους συναδέλφους που δεν ήλθαν (και ήταν πολλοί) αλλά και να επισημάνουμε κάποια ζητήματα.

1. Όταν προτείναμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 15/1 να διεξαχθεί μέχρι το τέλος του μήνα Γενική Συνέλευση, βλέπαμε την ανάγκη οι καθηγητές του νομού να συζητήσουν τα πάρα πολύ σοβαρά θέματα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση για τον κλάδο καθώς και αυτά που έρχονται ώστε να αποφασίσουμε συγκεκριμένα αγωνιστικά βήματα. Παρά το γεγονός ότι και οι άλλες δύο παρατάξεις στο ΔΣ (ΔΑΚΕ –ΕΣΑΚ) συμφώνησαν στην πρότασή μας, ουσιαστικά δεν κινήθηκαν για την προπαγάνδισή της και κατ’ επέκταση για την τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στη συνέλευση. Κινηθήκαμε μόνο εμείς με ανακοίνωση και αφίσα, προσπαθώντας με ενημερώσεις στα σχολεία (κύρια της πόλης) να πείσουμε τους συναδέλφους να έρθουν στη Γ.Σ.

2. Στη Γ.Σ. «μαζευτήκαμε» κάτι παραπάνω από 80 καθηγητές. Καλύτερα από άλλες φορές, πολύ λίγοι όμως για αυτό που απαιτούν οι στιγμές. Μίλησαν (μιλήσαμε) κυρίως οι «ειδικοί» και λιγότερο οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Η βουβαμάρα αυτή που συναντήσαμε και στις επισκέψεις μας στα σχολεία είναι προϊόν της απογοήτευσης, των ηττών που έχουμε φορτωθεί και της απραξίας- αδράνειας του κλάδου που φέρνει ένα αίσθημα ανημπόριας. Επίσης, είναι υπαρκτό το γεγονός ότι ο συνάδελφος δεν θέλει να ακούσει πολλές αναλύσεις, αλλά τον νοιάζουν προτάσεις αγώνα και πάλης, δηλαδή η ανάδειξη της διεξόδου.

3. Από τη μεριά μας καταθέσαμε στη Γ.Σ πρόταση που έθετε την αναγκαιότητα προετοιμασίας του κλάδου για να αναμετρηθεί-συγκρουσθεί με αυτή την πολιτική και είχε συγκεκριμένα βήματα σ’ αυτή την πορεία. Προτείναμε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στην Καρδίτσα το Σάββατο 9/2 στις 12 το μεσημέρι μαζί με το σύλλογο της Α/θμιας και στο οποίο, θα καλούσαμε γονείς, σπουδαστές, εργαζόμενους και τους αγρότες που είναι στους δρόμους. Για το στόχο αυτό, τα δύο εκπαιδευτικά σωματεία προτείναμε να εκδώσουν επιστολή προς τους γονείς των μαθητών μας, που θα εξηγούσε με απλό και κατανοητό λόγο αυτά που έρχονται για την εκπαίδευση και του εκπαιδευτικούς. Τέλος, θέσαμε την πρόταση για συντονισμό και κοινή αγωνιστική πορεία προς τα σωματεία της εκπαίδευσης στους άλλους τρεις νομούς της Θεσσαλίας.

4. Η πρόταση μας «συνάντησε» την άρνηση των παρατάξεων ΔΑΚΕ-ΕΣΑΚ, που υποστήριξαν ότι δεν είχαμε εκείνη τη στιγμή απαρτία στη ΓΣ οπότε δεν μπορούσαμε να πάρουμε απόφαση. Είναι αλήθεια ότι δεν είχαμε απαρτία, αλλά παρόλα αυτά, θα μπορούσε να είχε ζητηθεί η γνώμη των συναδέλφων, δίνοντας αξία στη φωνή τους και στο χρόνο που διέθεσαν για να συμμετάσχουν στη συνέλευση. Προς το τέλος και ενώ είχε ήδη αποχωρήσει αρκετός κόσμος, τα μέλη του ΔΣ ήταν παρόντα, οπότε θα μπορούσε να αποφασιστούν οι κινητοποιήσεις-παρεμβάσεις για τις οποίες κανείς από τους συναδέλφους δεν εκφράστηκε αρνητικά. Τα μέλη της ΔΑΚΕ το αρνήθηκαν, ενώ ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ έφυγε τρέχοντας για να μη τοποθετηθεί.

5. Είναι σαφές και το κατάλαβαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στη ΓΣ ότι η μεν ΔΑΚΕ ήθελε να ακολουθηθεί ο προγραμματισμός της ΟΛΜΕ (περίμεναν εισήγηση για αυτή της εβδομάδα, η οποία ακόμη δεν έφτασε) και δεν ήθελε επ’ ουδενί να υπάρξει κάποια δράση που θα ξέφευγε από τον ανύπαρκτο, όπως φαίνεται, προγραμματισμό της ΟΛΜΕ. Από την άλλη, η ΕΣΑΚ συμβιβάστηκε με την απόφαση για 24ωρη απεργία στις 20/2 των συμβιβασμένων και ξεπουλημένων, όπως τις αποκαλεί, ηγεσιών στη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Σημειώνουμε ότι, ενδεχομένως, η ΟΛΜΕ να προτείνει τη σύγκληση συνελεύσεων στις ΕΛΜΕ με ταυτόχρονη ανακοίνωση για συνέλευση προέδρων στις 16/2, έχοντας ως πρόταση (τι άλλο;) τη συμμετοχή στην 24ωρη των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ!!!!

6. Τελικά, δεν υπάρχει σήμερα και ούτε, από ότι φαίνεται, και αύριο, μια άλλη πρόταση, που να θέτει σε κίνηση τον κόσμο της εκπαίδευσης, ούτε από την ΟΛΜΕ και φυσικά δε συνιστά αγώνα με προοπτική η πανεργατική απεργία στις 20/2. Από τη μεριά μας, επιμείναμε και ζητήσαμε έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΕΛΜΕΚ την Τρίτη 5/2 ώστε να κινηθούμε μαζί με τους δασκάλους-νηπιαγωγούς για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου. Το έκτακτο Δ.Σ. πραγματοποιήθηκε και η πρότασή μας για συνδιοργάνωση συλλαλητηρίου απορρίφτηκε από τη ΔΑΚΕ, ενώ απουσίαζε ο εκπρόσωπος της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ, όπως μας πληροφόρησε ο πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Είναι φανερό ποιοι επιθυμούν να βρίσκεται ο κόσμος στο περιθώριο. Τα συμπεράσματα, δικά σας.

7. Θα επιμείνουμε στην προσπάθειά μας να συμβάλλουμε ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τον κλάδο, αυτός που πρέπει να τον βαδίσουμε όλοι, για να σταματήσουμε τη καταστροφή της εκπαίδευσης, για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και την μόρφωση των μαθητών μας.

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΆΜΕ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ

ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΖΩΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ.

Τα μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στο ΔΣ της ΕΛΜΕΚ

Αλεξάκος Φώτης-Γκαραγκάνη Λένα-Ντάνης Αντώνης-Φυτσιλής Αλέξης

Tags: ενωτική δράσηΚαρδίτσα
Keywords
Τυχαία Θέματα