Προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία

Tweet Κατηγορία: Κοινωνία

  ΙΣΧΥΡΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΓΩΝΙΑ Προβλήματα στη βόρεια Ελλάδα από την κακοκαιρία   Χιόνια, χαμηλές θερμοκρασίες, φουσκωμένοι χείμαρροι και σφοδρή θαλασσοταραχή είναι το σκηνικό του καιρού στη βόρεια Ελλάδα.  

Στα Γιάννενα το ύψος του

χιονιού ξεπέρασε το μισό μέτρο και στο Νεστόριο Καστοριάς η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για να απεγκλωβίσει δύο Ι.Χ. από τα χιόνια, ενώ βάρκες βούλιαξαν στα Αβδηρα Ξάνθης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στα ορεινά της Ροδόπης, όπου τα ορμητικά νερά των χειμάρρων βγήκαν στον δρόμο.

Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο επαρχιακό δίκτυο της δυτικής Μακεδονίας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή λόγω του παγετού χρειάζεται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου και Καστοριάς-Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου.

Με ανακοινώσεις τους τα κατά τόπους τμήματα τροχαίας συνιστούν στους οδηγούς που κατευθύνονται προς τα χιονοδρομικά κέντρα της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας να είναι εφοδιασμένοι με αλυσίδες.

Στη Θράκη τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές στην Ξάνθη, όπου βούλιαξαν βάρκες στο λιμάνι των Αβδήρων και επιστρατεύτηκε γερανός για να τις ανασύρει από το νερό.

Επιπλέον η δυνατή νεροποντή κινητοποίησε χθες το πρωί την πυροσβεστική υπηρεσία που κλήθηκε για την άντληση υδάτων από πλημμυρισμένα υπόγεια σπιτιών και καταστημάτων σε οικισμούς γύρω από την Ξάνθη, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν και κατέπεσαν στο οδόστρωμα. Η σφοδρή χιονόπτωση δημιούργησε προβλήματα στα ορεινά των Ιωαννίνων, όπου η κυκλοφορία γίνεται μόνο με αλυσίδες, ενώ με δυσχέρεια γίνεται η πρόσβαση προς τη Βωβούσα, τη Μηλιά, το Δίστρατο και τη Φούρκα.

Πλημμυρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στην Αρτα και στην Πρέβεζα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν προβλήματα. Τα χιόνια κάλυψαν τα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας, όπου αποκλεισμένοι είναι 6 ορεινοί, ακατοίκητοι οικισμοί στη δυτική Αργιθέα. Ο υδράργυρος υποχώρησε στους -6 βαθμούς Κελσίου και νωρίς το πρωί έδειχνε -2 στη Φλώρινα, -1 στην Κόνιτσα, 0 στα Γιάννενα, στα Γρεβενά και στην Καβάλα, 2 βαθμούς στη Δράμα, στα Τρίκαλα και στον Βόλο.

ΕΘΝΟΣ

Tags: καιρόςκακοκαιρία Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα