Ψήφισμα διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Γυμνασίου Λάρισας

Ανακοινώσεις

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

9ου Γ/ΣΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γ/σίου Λάρισας, κατά τη συνεδρίαση του στις 31-1-2013, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην με αρ. 962/23-1-2013 πρόταση του Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας .

Στην πρόταση αυτή επιχειρείται αναίτια και αναιτιολόγητα η υποβάθμιση και η συρρίκνωση του 9ου Γ/σίου Λάρισας και η νέα ρύθμιση δεν φαίνεται από πουθενά ποιο σκοπό εξυπηρετεί. Με βάση τα στοιχεία της τελευταίας τριετίας το σχολείο υφίσταται μείωση του μαθητικού δυναμικού του κατά 47%. Συγκεκριμένα:

- κατά το σχολικό έτος 2011-2012→ 135 εγγραφές στην Α΄τάξη

- κατά το σχολικό έτος 2012-2013 → 100 εγγραφές

- και για το σχολικό έτος 2013-2014 με βάση τα προτεινόμενα προβλέπονται 72 εγγραφές .

Υποθέτουμε, ότι συντρέχουν σοβαροί λόγοι που ο Δ/ντής Εκπ/σης ακυρώνει την προ 8 μηνών αρ. 9358/6-6-2012 απόφασή του και παίρνει πίσω το λόγο και τις δεσμεύσεις του για μη τροποποίησή της στο μέλλον.

Εκτός εάν η νεότερη πρόταση του κου Δ/ντή αποτελεί μέρος του «εκπαιδευτικού του οράματος» για αναβάθμιση των σχολείων της περιοχής ευθύνης του και την πλήρη αξιοποίηση του διαθέσιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.

Ζητάμε από τον κο Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να επιτρέψει στο σχολείο μας να λειτουργήσει δυναμικό και στελεχωμένο με τους άξιους εκπαιδευτικούς του για το καλό των παιδιών μας.

Επιλέγουμε να υποβάλλουμε την θέση μας προς τον κο Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Λάρισας δια της έγκυρης εφημερίδας «Ελευθερία» γιατί, η υπαναχώρηση και η ακύρωση των προ 8 μηνών δεσμεύσεων του για μη τροποποίηση της απόφασής του, αποτελούν εχέγγυα ενός νέου εμπαιγμού και μιας νέας προσβολής της αξιοπρέπειας και της νοημοσύνης μας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

π. Νταφούλης Γεράσιμος Μάγκας Χρήστος

Tags: 9ο Γυμνάσιο Λάρισας
Keywords
Τυχαία Θέματα