Ψήφισμα του Συλλόγου Καθηγητών ΕΠΑΛ Χρυσούπολης

Tweet

Στη σημερινή συνεδρίαση της 13/09/2013 συζητήθηκε εκτός ημερησίας διατάξεως πρόταση των εκπαιδευτικών για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατάργηση τομέων στο ΕΠΑΛ. Μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα ο σύλλογος εκπαιδευτικών:

1) ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ στον αποδεκατισμό και στην παράλογη απόφαση του ΥΠΑΙΘ να καταργηθούν οι πολυπληθέστεροι τομείς Υγείας Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών από τα ΕΠΑΛ,

οι απόφοιτοι των οποίων είχαν ισχυρή παρουσία στην αγορά εργασίας.

2) ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΑΣ στην ξαφνική, μαζική, αδικαιολόγητη και άδικη απομάκρυνση των συναδέλφων μας των κλάδων που καταργήθηκαν. Οι καθηγητές των τμημάτων αυτών, απόφοιτοι Πανεπιστημιακών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, διαθέτουν διδακτική, παιδαγωγική επάρκεια και έχουν διοριστεί με κάθε νόμιμη και διαφανή διαδικασία .

3) ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΙΣΗ τη μεταχείριση των μαθητών - ανηλίκων αλλά και ενηλίκων- που θα ήθελαν να πάρουν απολυτήριο και πτυχίο από το ΕΠΑΛ παρακολουθώντας τμήματα των τομέων Υγείας – Πρόνοιας και Εφαρμοσμένων Τεχνών, οι οποίοι τώρα θα είναι υποχρεωμένοι μετά τη λυκειακή εκπαίδευση να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ, τα οποία διαθέτουν θέσεις λιγότερες από τη ζήτηση τους. Αυτό Θα έχει ως αποτέλεσμα να οδηγηθούν στα Ιδιωτικά ΙΕΚ, αφήνοντας στο περιθώριο τους μαθητές των οικονομικά εξουθενωμένων οικογενειών και ότι άλλο αυτό συνεπάγεται.

4) ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝΙΣΗ τη μεταχείριση των μαθητών που θα φοιτούν αυτή την σχολική χρονιά στην Γ’ τάξη των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν και πιθανά δεν θα μπορούν να ολοκληρώσουν την εξειδίκευσή τους λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών.
Εξαιτίας αυτού, το Υπουργείο με μια απαράδεκτη και ατεκμηρίωτη παράγραφο 5 του άρθρου 82 του ν. 4172 σύμφωνα με την οποία, για την ολοκλήρωση της φοίτησης των μαθητών στις ειδικότητες της Γ’ τάξης ΕΠΑ.Λ, προκηρύσσει θέσεις για ωρομισθίους, για αντικείμενο το οποίο είχαν και πάνω στο οποίο εργάζονταν μέχρι σήμερα οι συνάδελφοι μας, μόνιμοι καθηγητές με οργανική θέση στο σχολείο μας, οι οποίοι απολύθηκαν.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ την έμπρακτη και αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας, που οδηγούνται με συνοπτικές και αντισυνταγματικές διαδικασίες σε οριστική απομάκρυνση από το σχολείο.

Το ψήφισμά μας αποτελεί έκφραση της αγανάκτησής μας και αφορμή ενότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για το καλό των μαθητών μας και της τοπικής κοινωνίας, στηρίζουμε μέσα από το θεσμό του ΕΠΑ.Λ. τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση στη χώρα μας.

Ο σύλλογος των καθηγητών του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης

Tags: ΕΠΑΛ Χρυσούποληςαπεργία διαρκείας 2013 Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα