Ψηφίσματα ΕΛΜΕ Πειραιά

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ                                                   Πειραιάς, 4/12/2012

  Κολοκοτρώνη 6                                                                                

  Τηλ. - Φαξ : 2104124810                                             Προς: - Εκπαιδευτικούς των                           

e-mail : [email protected]                                          σχολείων του 

Πειραιά

www.elmepeiraia.gr                                                      - Μέσα μαζικής ενημέρωσης

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ (Τρίτη 4/12/2012)

2. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ &  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ !

 Με έγγραφό του με την ένδειξη «ΥΠΕΡΕΠΕΙΓΟΝ», το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια διάφορων βαθμίδων ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ τα πλήρη στοιχεία των εκπαιδευτικών, στους οποίους επιβλήθηκαν από τα παραπάνω όργανα ποινές της προσωρινής ή οριστικής παύσης αλλά και εκείνων οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί (και δεν έχουν κριθεί!) για πειθαρχικά παραπτώματα όπως:

«…την παράβαση καθήκοντος…, της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας…, της άρνησης σύμπραξης συνεργασίας ή εγγράφων κατά τη διεξαγωγή έρευνας…, της μη τήρησης του ωραρίου…, της ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τους πολίτες κοκ»,

Καθώς και εκείνων οι οποίοι:

«στερήθηκαν την προσωπική τους ελευθερία ύστερα από απόφαση Ποινικού Δικαστηρίου…, για τους οποίους εκδόθηκε εναντίον τους ένταλμα προσωρινής κράτησης και στη συνέχεια ήρθη η προσωρινή κράτηση κοκ».

Για αυτούς, «η θέση σε αργία επέρχεται αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του Νόμου 4093/2012» και «αποδεσμεύονται από τα Μητρώα Μισθοδοτούμενων»!

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα πειθαρχικό πλαίσιο μέσω του οποίου μπορεί εύκολα να θέσει υπό δίωξη οποιαδήποτε ενέργεια αντίστασης και οποιαδήποτε συνδικαλιστική δράση και υπό απόλυση τους ανθρώπους που την ασκούν: Με βάση τα παραπάνω, οι τρεις εργαζόμενοι που συνελήφθησαν και κρατήθηκαν μετά τις διαδηλώσεις κατά την επίσκεψη Φούχτελ, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πειραιά καθώς και πολλοί ακόμα συνάδελφοι θέτουν υποψηφιότητα για απόλυση.

Ειδικά για τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά

Ο συνάδελφος  παρέλαβε στις 22/10/2012 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής (το υπ.αριθμ. Ε.Π. 176/ 27-7-2012 έγγραφο του Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε. Αττικής) διενεργείται πειθαρχική ανάκριση  για τη συνδικαλιστική του δράση, επειδή στήριξε το δικαίωμα συναδέλφισσας για κανονική άδεια σε αντίθεση με τη διευθύντρια του σχολείου της (η πειθαρχική δίωξη διεξάγεται σε περιφερειακό επίπεδο, γιατί ο συνάδελφος είναι συνδικαλιστής αιρετός τ

Keywords
Τυχαία Θέματα