Ρήγμα λόγω …εξουσίας της ΔΗΜ.ΑΡ στην Αχαΐα

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}

Φωνές πολιτευτών μελών και στελεχών για την \"παντρειά” με Σαμαρά και Βενιζέλο

Του Γιάννη Γεωργόπουλου - http://www.patrastimes.gr/

Σοβαρά προβλήματα στη συνοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε επίπεδο Αχαϊας προκάλεσε η απόφαση της

ηγεσίας και των υποστηρικτών του «κουβελικού» μπλοκ στην Πάτρα για συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητικό επίπεδο.

Τα απόνερα της απόφασης καθημερινά δημιουργούν αντιδράσεις καθώς ένα μεγάλο μέρος των στελεχών, υποψηφίων βουλευτών και απλών μελών θεωρεί πως αυτή η επιλογή θα είναι ακόμα και ταφόπλακα του κόμματος.

Κύριοι εκφραστές των αντιδράσεων και της κριτικής τόσο προς τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ. όσο και αυτών που ανέλαβαν να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την απόφαση στη βάση της περιοχής, είναι το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Τάκης Παπαθεοδωρόπουλος, το μέλος της Γραμματείας Κ. Κριετσιώτης και οι υποψήφιοι βουλευτές Γ. Καρβουνιάρης, Ν. Λεκατσάς.

Η ΔΗΜ.ΑΡ. λίγο μετά τη συμφωνία για τη συμμετοχή της στην τρικομματική κυβέρνηση, είναι στην περιοχή κάτι παραπάνω από διχοτομημένη, με τον βουλευτή Ν. Τσούκαλη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Χρ. Σταυρόπουλο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Β. Λοτσάρη, να θεωρούνται από πολλούς στην Πάτρα, ως θιασώτες του πολιτικού μορφώματος που προέκυψε από αυτή τη συμφωνία.

Πήρε φωτιά το Facebook

Ενδεικτικό του κλίματος αλλά και του αιφνιδιασμού, σε συνδυασμό με τα τετελεσμένα που δημιουργήθηκαν και στα στελέχη της ΔΗΜΑΡ στην Πάτρα είναι το γεγονός, πως λόγω αδυναμίας να συνεδριάσουν και να ανταλλάξουν απόψεις όσοι αντιδρούν στην επιλογή της ηγεσίας, κατέφυγαν σε …συνεδρίαση το βράδυ της Κυριακής μέσα από το Facebook απ’ όπου καθόρισαν τη στάση και τη θέση που θα κατέθεταν στην Αθήνα.Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ υπάρχει μεγάλη «γκρίνια» και για πολλά στελέχη – ορισμένα και από την περιοχή - καλλιέργησαν κλίμα αξιοποίησής τους στην κρατική μηχανή ενώ για αρκετές ώρες κάποιοι ερωτοτροπούσαν ακόμα και με θώκους υπουργείων.

Σύμφωνα με μια εκδοχή σε δυο περιπτώσεις - η μια αφορά σε εκλεγμένο βουλευτή στην περιοχή και η άλλη σε υποψήφιο -άνοιξαν ορέξεις για υπουργική αξιοποίηση και μάλιστα για να επιτύχουν το στόχο τους οι ενδιαφερόμενοι προώθησαν το σενάριο μέσα από φιλικά προς αυτούς προσκείμενα Μ.Μ.Ε. και εργαζόμενους σε αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα