Στα Λύκεια οι βαθμολογίες

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;}ΕΘΝΟΣ 25/6/2012ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Τέλος αγωνίας για τους υποψηφίους, με τη γνωστοποίηση των βαθμολογιών τους. Μέχρι τις 5 Ιουλίου η υποβολή των μηχανογραφικών. Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί τους μαθητές και τις οικογένειές τουςΣήμερα μετά τη μία το μεσημέρι ανακοινώνονται οι βαθμολογίες σε όλα τα λύκεια της χώρας

Μετά τη 1 το μεσημέρι θα μπορούν να ενημερωθούν οι υποψήφιοι για τις βαθμολογικές τους επιδόσεις στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα

μαθήματα και εν συνεχεία ?αφού έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους για τα μόρια που συγκεντρώνουν? να ξεκινήσουν τη διαδικασία για τη συμπλήρωση και κατάθεση του μηχανογραφικού.

Οι βαθμοί των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-Β\' ανακοινώνονται σήμερα μετά τις 13.00 σε όλα τα λύκεια της χώρας, ενώ οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.grπληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση όλων όσοι έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις.

Αντίθετη στις διεθνείς τάσεις θεωρούν οι καθηγητές την απόφαση

Οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα Γενικά Λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης. Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα Γενικά Λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄, αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές Βεβαιώσεις Πρόσβασης.

Επισημαίνεται ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β΄ και ΕΠΑΛ-Α΄ πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5-7-2012 μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.

Το φετινό μηχανογραφικό, άλλωστε, θα έχει τη «σφραγίδα» της κρίσης αφού οι περισσότεροι υποψήφιοι, εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι οικογένειές τους, θα επιλέξουν σχολές κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Ετσι, πολλοί υποψήφιοι, ακόμη και αριστούχοι, θα αναγκαστούν να σπουδάσουν σε υποδεέστερο τμήμα, αρκεί να βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής τους.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους υποψηφίους πριν υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό δελτίο, να μελετήσουν τις προοπτικές που υπάρχουν στην αγορά εργασίας στα επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν. Οι σπουδές στα πρωτοκλασάτα - υψηλόβαθμα τμήματα, άλλωστε, δεν εξασφαλίζουν πάντα άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα