Σύλλογος ΠΕ "Α. Δελμούζος": Ολοι στο συλλαλητήριο στο υπ. Παιδείας 16/4- Κήρυξη στάση εργασίας

Ανακοινώσεις

Παλλήνη : 11-4-2013

Αριθμ.Πρωτ. : 22

Να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας.

Όλοι στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 16 Απρίλη 2003 , 1μ.μ.

(ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ)

Το Υπουργείο Παιδείας

με το έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης προετοιμάζεται να καταργήσει χιλιάδες οργανικές θέσεις. Συγκεκριμένα το έγγραφο αυτό αναφέρει ότι: «… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό…». Για όποιον/α διατηρεί ακόμα αμφιβολίες, το έγγραφο καθορίζει και τις ακόλουθες ενέργειες του Υπουργείου με τη φράση : «Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». Πράγματι, οι διευθυντές των σχολικών μονάδων κλήθηκαν κατεπειγόντως να …απολογηθούν για την «απόκλιση οργανικότητας του σχολείου και του αριθμού μαθητών» εντός δύο ωρών και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Απρίλη ! Οι σχετικοί πίνακες του Υπουργείου που δημοσιεύτηκαν, με τις νέες οργανικότητες που προωθούνται για κάθε σχολική μονάδα, αποκάλυψαν το μέγεθος της σφαγής : μιλάμε για απώλεια εκατοντάδων οργανικών θέσεων στην Α΄ Αθήνας και χιλιάδων σε πανελλαδικό επίπεδο !

Μετά την άκαρπη συνάντηση των εκπροσώπων του κλάδου ΔΟΕ-ΑΙΡΕΤΟΙ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ, ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης και τον ουσιαστικό εμπαιγμό μας από τον Περιφερειακό Διευθυντή, το Δ.Σ. του Συλλόγου αποφάσισε :

-την συμμετοχή του συλλόγου μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει μεγάλος αριθμός συλλόγων ΠΕ στο Υπουργείο Παιδείας την Τρίτη 16 Απρίλη, 1μ.μ. (στάση μετρό Νερατζιώτισσα) με κεντρικό αίτημα να μην περάσει το «κούρεμα» των σχολείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

-την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας ( τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου και τις τρεις πρώτες του ολοήμερου.

Ο κλάδος βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή. Το Υπουργείο έχει αποφασίσει ότι στην εκπαίδευση θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να βρει τη φόρμουλα για να τις υλοποιήσει.

Το όχημα για να γίνουν οι απολύσεις δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι άμεσα η αξιολόγηση. Πιθανό το Υπουργείο βλέποντας ότι η αξιολόγηση έχει τεράστιες δυσκολίες να εφαρμοστεί μέσα σε αυτές τις συνθήκες, καθώς το ΠΔ έχει δημιουργήσει μια κατάσταση συναγερμού στη βάση του κλάδου (έχουν γίνει παντού επιτυχημένες και πολύ μαζικές εκδηλώσεις, έχουν παρθεί αποφάσεις άρνησης εφαρμογής της κλπ) προσπαθεί να αντιστρέψει τη σειρά που θα επιβάλλει τα μέτρα του. Μέσω των υπεραριθμιών, του δραστικού περιορισμού των τοποθετήσεων αναπληρωτών κλπ είναι πιθανό να προσπαθήσει να περάσει πρώτα τις απολύσεις και η αξιολόγηση να ακολουθήσει σε επόμενη φάση .

Για όλους αυτούς τους λόγους:

Καλούμε όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, Ομοσπονδίες (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), Συλλόγους ΠΕ, ΕΛΜΕ, γονεϊκούς φορείς, αποφασιστικά και ενωτικά να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο αυτό και να το στηρίξουν ουσιαστικά.

Αγωνιζόμαστε για :

Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενάΚαμιά κατάργηση οργανικής θέσης – καμιά αύξηση ωραρίου – καμιά υποχρεωτική μετακίνηση

Όχι στο «κούρεμα» των σχολείων!

Όλοι στο συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας Τρίτη 16 Απριλίου, στις 13:00!!!

Tags: Σύλλογος ΠΕ Αλέξανδρος Δελμούζοςστάση εργασίαςσυλλαλητήριοκατάργηση οργανικών θέσεων
Keywords
Τυχαία Θέματα