Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Ανακοίνωση για τις αποσπάσεις και τις προσλήψεις αναπληρωτών

Tweet

7-9-2013

Αριθμ. Πρωτ.: 31

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαμηνύει σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση ότι προχωρά στις απαραίτητες εκείνες μεταρρυθμίσεις με στόχο την αναβάθμιση !!! Μιας εκπαίδευσης όμως που χωρίς και το έμψυχο δυναμικό καθίσταται αδύνατο να προσφέρει τα βέλτιστα στους μαθητές και γενικότερα στην ελληνική κοινωνία.

Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας

εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές πολιτικές και τις εντολές τις Τρόικας πραγματοποίησε τις λιγότερες δυνατές αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, τη στιγμή που τα λειτουργικά κενά, μετά και τα πολλά μαγειρέματα, ανέρχονται σε 5200. Η εξέλιξη αυτή συμπαρασύρει και τις επόμενες υπηρεσιακές μεταβολές ήτοι αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ και προσλήψεις αναπληρωτών, καθώς οι πιστώσεις για αναπληρωτές προϋπολογίστηκαν τον Φεβρουάριο σε 1900 προσλήψεις άσχετα με το αν επαρκούν για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών!

Αυτή είναι η παρεχόμενη ποιοτική εκπαίδευση που οι μνημονικές κυβερνήσεις οραματίζονται. Καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων, διάλυση του κοινωνικού ιστού των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους και ουσιαστική διάλυση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας.. Ο αγώνας είναι μονόδρομος και όπλο μας η ενότητα.

Απαιτούμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας :

· Την πραγματοποίηση Β΄ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για όλες τις ειδικότητες με βάση τα πραγματικά κενά.

· Την πραγματοποίηση Β΄ φάσης πρόσληψης αναπληρωτών με αύξηση των πιστώσεων ανάλογα και σύμφωνα με τις πραγματικές των σχολείων και τα πραγματικά κενά που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το Υπουργείο Παιδείας να ζητήσει άμεσα νέες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών

· Την ικανοποίηση όλων των αιτήσεων απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ για τις σχολικές μονάδες της Δ/νσης Ανατολικής Αττικής όπου υπάρχουν κενά ή θα δημιουργηθούν κενά.

· Να σταματήσει επιτέλους το υπουργείο Παιδείας να αντιμετωπίζει τους εκπαιδευτικούς ως αριθμούς και να μην τολμήσει να διαλύσει καταξιωμένους θεσμούς της εκπαίδευσης (Ενισχυτική -Ολοήμερο Σχολείο ) στην προσπάθεια του να "του βγουν οι αριθμοί".

Καλούμε τη ΔΟΕ να προκηρύξει στάση εργασίας και συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 9/9/2013 με τη σύσσωμη παρουσία του ΔΣ της ομοσπονδίας πιέζοντας για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με μοναδικά αιτήματα σε αυτή τη χρονική συγκυρία της πραγματοποίησης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και πρόσληψης αναπληρωτών με βάση τα πραγματικά κενά.

Ο Σύλλογος μας

Μόλις ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων του συλλόγου μας, σύμφωνα και με την πρόταση της ΔΟΕ, θα συγκαλέσει έκτακτη Γενική Συνέλευση.Τις επόμενες ημέρες θα ζητήσει συνάντηση με τη Δ/ντρια εκπαίδευσης για να καταθέσουμε τις θέσεις μας και να ζητήσουμε διευκρινήσεις για ζητήματα που απασχολούν τους συναδέλφους μας.

Tags: Σύλλογος ΠΕαποσπάσειςΠροσλήψεις αναπληρωτών Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα