Σύλλογος ΠΕ "Αλ. Δελμούζος": Τα Δημοτικά Σχολεία του Γέρακα απειλούνται με "διπλοβάρδια" με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

p1 {font-family:Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;margin-left:8px;margin-right:8px;margin-top:4px;margin-bottom:4px;text-align:justify;} ΠΑΛΛΗΝΗ 31/05/2012 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 93 Προς:
ΟΣΚ
ΔΗΜΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΕΙΣ & ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ
Μ.Μ.Ε.
Τα Δημοτικά Σχολεία του Γέρακα απειλούνται με \"διπλοβάρδια\" με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Η προγραμματισμένη λειτουργία του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα
, από το Σεπτέμβρη του 2012 , στο νέο κτίριο είναι αμφίβολη λόγω της μεγάλης καθυστέρησης των διαδικασιών. Να σημειωθεί ότι είχε προγραμματιστεί, από τη Δ/νση Ανατολικής Αττικής, το 5ο Δημοτικό Σχολείο να λειτουργήσει στο νεόκτιστο κτίριο από το Σεπτέμβρη του 2012 με 14 τμήματα. Η αναβολή της παράδοσης του κτιρίου θα έχει τεράστιες επιπτώσεις στη λειτουργία όλων των Δημοτικών Σχολείων του Γέρακα, αν λάβουμε υπόψη τη μεγάλη αύξηση του μαθητικού πληθυσμού και την έλλειψη αιθουσών στα άλλα σχολεία για να φιλοξενήσουν όλους τους μαθητές. Ήδη σχεδόν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Γέρακα, εδώ και χρόνια, έχουν τοποθετηθεί αίθουσες τύπου \"κοντέινερ\" με αποτέλεσμα να θυμίζουν περισσότερο καταυλισμούς παρά σχολεία, περιορίζοντας δραματικά τον αύλειο χώρο τους , με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλεια των παιδιών. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, αν δεν λειτουργήσει το 5ο Δημ. Σχολείο, η κατάσταση θα διαμορφωθεί ως εξής: • στην περίπτωση που τα όρια των σχολείων παραμείνουν όπως είναι τότε σε όλα τα σχολεία θα υπάρχουν τμήματα που θα δουλεύουν με \"διπλοβάρδια\" ( πρωί-απόγευμα )
• ακόμη και στην περίπτωση αλλαγής των ορίων των σχολείων και πάλι θα έχουμε διπλοβάρδια (πρωί-απόγευμα ) για τους μαθητές του 2ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Θεωρεί ότι η κατάσταση που τείνει να δημιουργηθεί είναι ανεπίτρεπτη και ότι μας οδηγεί αρκετά χρόνια πίσω. Οι συνέπειες για τους μαθητές και τις οικογένειες τους, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς θα είναι ανυπολόγιστες .
Καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως τον ΟΣΚ και το Δήμο Παλλήνης να προβούν σε όλες εκείνες τις ενέργειες έτσι ώστε το νέο κτίριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα να είναι έτοιμο το Σεπτέμβρη του 2012 για να δεχθεί τους μαθητές του.
Σε διαφορετική περίπτωση το Δ.Σ. του Συλλόγου , σε συνεργασία με τους Συλλόγους Διδασκόντων των σχολείων και τους Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων θα προβεί σε δράσεις από την πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους για να αποτρέψει και να μην επιτρέψει τη λειτουργία των σχολείων ή των τμημάτων τους σε διλποβάρδιες.ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΔΙΠΛΟΒΑΡΔΙΑ..
Keywords
Τυχαία Θέματα