Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά": Αξιολόγηση στα πιλοτικά σχολεία νέων αναλυτικών προγραμμάτων

23 Απριλίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
« η Αθηνά »
Koρίνης 20, Γαλάτσι, τηλ-φαξ 210-2912250
ΠΡΟΣ:
• Συλλόγους διδασκόντων 5ου Δ.Σ. Γαλατσίου και 46ου Δ.Σ. Αθηνών
• Όλους τους Συναδέλφους
ΔΟΕ, συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε.
• Α΄Διεύθυνση Π.Ε Αθηνών
• Διαδίκτυο

Αξιολόγηση στα πιλοτικά σχολεία νέων αναλυτικών προγραμμάτων

Μετά τον ορισμό
των σχολείων ως πιλοτικά χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδσκόντων, την πραγματοποίηση μιας επιμόρφωσης που μόνο στόχο είχε τα κονδύλια από τα ΕΣΠΑ και ξεκίνησε το Δεκέμβρη του ‘11, την απουσία της απαραίτητης, για τη λειτουργία του πολυδιαφημιζόμενου «νέου» σχολείου, υλικοτεχνικής υποδομής, φτάσαμε στην ώρα της αξιολόγησης!!!
Είναι γνωστό ότι το πρόγραμμα αυτό δεν έχει εφαρμοσθεί σε σχεδόν κανένα σχολείο, καθώς δε συνάντησε τη συναίνεση των εκπαιδευτικών. Κι όμως αυτό που δεν έγινε, πρέπει να αξιολογηθεί. Στις 25/4 τα σχολεία καλούνται να αποστείλουν στο Υπουργείο συμπληρωμένα τα ερωτηματολόγια αξιολόγησης ενώ ήδη πιο πριν έχουν δεχθεί αλλεπάλληλες επισκέψεις προωθητών-αξιολογητών στα σχολεία. Πολλά σχολεία έχουν διατυπώσει με αποφάσεις τους την αδυναμία εφαρμογής του προγράμματος. Έχουν εκθέσει όλες τις απόψεις και τις θέσεις τους στους επισκέπτες αξιολογητές. Παρ’ όλα αυτά καλούνται να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια για να διευκολύνουν την υλοποίηση του έργου. Ενός έργου (βλ. ΕΣΠΑ) που είναι μόνο στα χαρτιά και στην πραγματικότητα δεν αφορά στο παραμικρό τα ίδια τα σχολεία και τη λειτουργία τους. Άλλωστε, το ίδιο το υπουργείο δεν τήρησε στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις που έθεσε για την εφαρμογή του προγράμματος και παρόλα αυτά έρχονται να απαιτήσουν και να αξιολογήσουν την εφαρμογή του προγράμματος και των εκπαιδευτικών.
Η διαδικασία συμπλήρωσης των εντύπων αξιολόγησης εξυπηρετεί τα οριζόμενα από το ΕΣΠΑ και επιχειρεί να εισάγει τη διαδικασία αξιολόγησης για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Αποτελεί τον προπομπό της αξιολόγησης που έρχεται στο επόμενο διάστημα σε όλα τα σχολεία και συνδέεται με τις απολύσεις και τη χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.
Το Δ.Σ. του συλλόγου καλεί τους συναδέλφους των πιλοτικών σχολείων να μη συμπληρώσουν κανένα ερωτηματολόγιο αξιολόγησης και να μη συμμετάσχουν σε καμία αξιολογική διαδικασία. Παρέχει για τα παραπάνω πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Θεοδωρόπουλος Θοδωρής Σκαρτσίλας Σωτήρης

Keywords
Τυχαία Θέματα