Σύλλογος ΠΕ "η Αθηνά": Η ζωή μας στη δίνη των μνημονίων

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι. Τηλ-φαξ 210-2912250

e-mail: [email protected]

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΑΘΗΝΑ»

31-1-2013

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Στην εποχή των μνημονίων και των αντικοινωνικών πολιτικών κυβερνήσεων-τρόικα, εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή τη χώρα είδαν τη ζωή τους να λεηλατείται κι εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίοι κι εργαζόμενοι,

τρία χρόνια τώρα, βρέθηκαν απέναντι και αντιστάθηκαν στην αποκρουστική συμμορία των κυβερνώντων, της Τρόικα και των διεθνών τοκογλύφων, δημιούργησαν μαχητικά γεγονότα, που δεν έφτασαν για την αποτροπή της ψήφισης των μνημονίων, αλλά αποτελούν παρακαταθήκη μπροστά στην ανάγκη μιας πραγματικής σύγκρουσης, ριζικής αντεπίθεσης και νίκης της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ αποτελεί σήμερα τον πολιορκητικό κριό του ΔΝΤ και της ΕΕ στον οδικό χάρτη της πλήρους εφαρμογής των μνημονίων και της επέλασης των δυνάμεων της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Την ίδια στιγμή οι αναθυμιάσεις από το σάπιο πολιτικό σύστημα, της Λίστας Λαγκάρντ, των διεφθαρμένων κυβερνητικών, κρατικών, πολιτικών αξιωματούχων της υποτέλειας, που έκλεψαν ή κατασπατάλησαν το δημόσιο πλούτο, γεμίζουν και πάλι το κοινοβούλιο, τα υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες. Δεν ξεγελούν κανέναν οι συνεχείς απόπειρες επικοινωνιακής διαχείρισης με τους γνωστούς εκβιασμούς «για το ευρώ και την επόμενη δόση», ούτε οι απατηλές κορόνες για επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση, ενόσω δρομολογείται ήδη, με λεόντειους όρους και ρήτρες, η νέα δανειακή σύμβαση, που βάζει τη χώρα κάτω από καθεστώς νεοαποικιακής κατοχής και κινεζοποίησης των εργαζομένων της.

Το τρίτο κατά σειρά μνημόνιο και ο προϋπολογισμός, με τα νέα ΒΙΑΙΑ αντικοινωνικά μέτρα, ψηφίστηκαν από μια παραπαίουσα κυβέρνηση 153 βουλευτών, ενώ την ίδια στιγμή έξω από τη βουλή, όλοι οι μηχανισμοί καταστολής (ΜΑΤ, αύρες, ασφαλίτες) πάσχιζαν να διαλύσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες των διαδηλωτών και τα διατεταγμένα καθεστωτικά ΜΜΕ παραπληροφορούσαν, διαστρέβλωναν την αλήθεια και έκαναν πλύση εγκεφάλου.

Με την πλήρη εφαρμογή των μνημονίων συνεχίζεται η κοινωνική καταστροφή, ισοπεδώνονται τα εργασιακά δικαιώματα, γυρίζοντας τον κόσμο της εργασίας στον 19ο αιώνα, διαλύεται η δημόσια Υγεία και Παιδεία, καταργείται και το ελάχιστο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ενταφιάζεται οριστικά ό,τι απέμεινε από το ασφαλιστικό σύστημα. Ο κόσμος της εργασίας βρίσκεται εγκλωβισμένος μεταξύ σκύλας και Χάρυβδης, μεταξύ του συστήματος της κοινωνικής βαρβαρότητας συγκυβέρνησης-τρόικα, κρατικών μηχανισμών και πλανητικής διακυβέρνησης (ΔΝΤ, Ε.Ε. Διεθνείς τράπεζες, Περιφερειακές Ενώσεις, ΜΜΕ, κλπ) και του ξεπουλημένου στα συμφέροντα της πολιτικής εξουσίας κρατικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ -διαμεσολαβητή και αποσυμπιεστή των κοινωνικών αγώνων και της εργατικής διαμαρτυρίας.

Το σύστημα των μνημονίων κατάργησε εργατικά και πολιτικά δικαιώματα, πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, προβάλλοντας το νέο τρόπο οργάνωσης της παραγωγής- κατανάλωσης, αλλά και της επικοινωνίας με σκοπό το καπιταλιστικό κέρδος και την επανεκκίνηση του συστήματος μέσω μίας νέας διαδικασίας πρωταρχικής συσσώρευσης. Για να περάσουν τα σχέδια τους οι κρατούντες, επιλέγουν τη στρατηγική της έντασης, με κρατική τρομοκρατία και βία, με στοχοποίηση συλλογικοτήτων, αγωνιστών και κοινωνικών, πολιτικών χώρων. Κάθε πράξη αντίστασης, εργατικής, κοινωνικής διαμαρτυρίας και σύγκρουσης την χαρακτηρίζουν ως εστία ανομίας και την ποινικοποιούν, εισάγοντας το ενδεχόμενο ανοικτής παρανομίας κάθε κοινωνικοπολιτικής και εργατικής δράσης. Απαγορεύουν και ποινικοποιούν τις επικίνδυνες για το σύστημα απεργίες , επιτάσσουν τους απεργούς στα ΜΜΜ, στέλνουν τα ΜΑΤ να εισβάλλουν στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ, συλλαμβάνουν και διώκουν εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό στο υπουργείο Εργασίας και συνολικά κυβερνούν δια πυρός και σιδήρου, με κρατική τρομοκρατία και βία, χημικά, συλλήψεις και δεκάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αξιοποιώντας τη δράση των φασιστών και της συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Κοινωνικός εχθρός πλέον είναι εκείνος που δεν αποδέχεται τη νέα συναίνεση της εξουσίας, τη σύγχρονη κοινοβουλευτική χούντα και δεν αναγνωρίζει τα μνημόνια, το πρόγραμμα σταθερότητας του καθεστώτος, το μεσοπρόθεσμο, τα χαράτσια, τη νέα καθεστωτική συναίνεση, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Πρόκειται για ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, της σύγχρονης χούντας της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), που σε αγαστή συνεργασία με τα αργυρώνητα ΜΜΕ στήνουν σενάρια διαχείρισης, ελέγχου και αντιμετώπισης της κοινωνικής διαμαρτυρίας, συκοφαντούν, παραπλανούν ποινικοποιούν τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες και παράλληλα αναπροσαρμόζουν την καθεστωτική τακτική τους σε πολιτικό-οικονομικό-επικοινωνιακό,-κατασταλτικό επίπεδο, προκειμένου να αποτρέψουν ή να τσακίσουν μια γενικευμένη λαϊκή εξέγερση του κόσμου της εργασίας.

Η Παιδεία, η Υγεία, τα κοινωνικά αγαθά, η κοινωνική δημόσια περιουσία, η γνώση, η πληροφορία και η εργασία είναι στο επίκεντρο αυτής της επίθεσης αφού αυτά αποτελούν τους βασικούς πυλώνες παραγωγής υπεραξίας. Αποτελούν λιπαντικό μέσο της κρατικής μηχανής , των κεφαλαίων και της διακίνησής τους.

Ο ιδιότυπος οικονομικός πόλεμος που έχουν κηρύξει τα εγχώρια και διεθνή αφεντικά συγκυβέρνησης-τρόικα στον κόσμο της εργασίας, δημιουργεί τριτοκοσμικές συνθήκες στην κοινωνικής ζωή, στραγγαλίζει την εργασία μέσα στις ίδιες τις μητροπόλεις του καπιταλισμού. Διασπείρουν το φόβο και τον τρόμο. Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου καταλύουν δημοκρατικές ελευθερίες και προσπαθούν να ελέγχουν τις κοινωνικές αντιστάσεις.

Η ζωή που μας ετοιμάζει η σύγχρονη χούντα της συγκυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) έχει εκατομμύρια ανέργους. Έχει λουκέτα σε σχολεία και νοσοκομεία, Έχει απίστευτη φορολογική επιδρομή, σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί κατά χιλιάδες, την απειλή της αξιολόγησης που θα εξορμά για να υποτάξει και να απολύσει, αύξηση στο ωράριο, απλήρωτη εργασία, δουλειά όποτε κι όταν θέλει η Διοίκηση, το αφεντικό. Έχει λεηλασία του κοινωνικού δημόσιου πλούτου. Έχει αυταρχισμό, κρατική και εργοδοτική τρομοκρατία, ανελευθερία και προσπάθεια υποταγής στην εργοδοτική και κρατική εξουσία. Έχει φασιστικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής στο ρόλο του χωροφύλακα-ταγμάτων εφόδου και του σύγχρονου Γκοτζαμάνη, απέναντι στους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους που απεργούν, διαδηλώνουν, αγωνίζονται.

Διανύουμε ήδη την έκτη χρονιά ύφεσης κι ενώ οι άστεγοι στους δρόμους της πρωτεύουσας είναι αρκετές χιλιάδες, οι σιτιζόμενοι στα διάφορα συσσίτια ακόμα περισσότεροι, ενώ η πραγματικότητα των πεινασμένων παιδιών στα σχολεία της χώρας σοκάρει, συνεχίζουν με εκβιασμούς, μαύρη προπαγάνδα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ και με ιδεολογική τρομοκρατία, να παίρνουν συνεχώς νέα μέτρα:

Κατάργηση από 1/1/2013 τα υπολείμματα δώρων και επιδομάτων αδείας απο­λύ­σεις στο Δη­μό­σιο με στόχο 150.000 απο­χω­ρή­σεις έως το 2016, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης κατά 2 έτη, κατάργηση αφορολόγητου για τα παιδιά, μείωση και κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης, πρωτόγνωρες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων, αύξηση τιμολογίων ΔΕΗ (μεσοσταθμική αύξηση 10-13%, νέο φορολογικό νόμο που ευνοεί κατά προκλητικό τρόπο το κεφάλαιο και επιβαρύνει τους εργαζόμενους, ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα του δημόσιου πλόυτου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Στα συσσίτια του στρατού έστειλε το Υπουργείο τους νέους εκπαιδευτικούς των 6ΟΟ ευρώ, ενώ για τους παλαιότερους, αφού τους λεηλάτησε μισθό, σύνταξη, εφάπαξ και όνειρα, ετοιμάζονται για αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και να εκβιάσουν με μια πρόωρη σύνταξη πείνας και εξαθλίωσης, αντί συνταξιοδότησης στα 67! Μέσα σε τρία χρόνια μηδενικών διορισμών και υπερπολλαπλάσιων συνταξιοδοτήσεων, 20 χιλιάδες είναι λιγότεροι οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί, ολόκληρα σχολεία εξαφανίστηκαν μαζικά από το χάρτη, χιλιάδες οργανικές θέσεις λεηλατήθηκαν, μορφωτικές ανάγκες καταπατήθηκαν, το εκπαιδευτικό έργο συρρικνώθηκε και όλα τα δημόσια σχολεία παραδόθηκαν στη φτώχεια, στη φτήνια και την εγκατάλειψη. Και συνεχίζουν:

· Αποδομείται το δημόσιο σχολείο, γενικεύονται οι συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολικών μονάδων (2000 σχολεία), προωθείται η αξιολόγηση-χειραγώγηση και η κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών.

· Μείωση του αριθμού του έκτακτου διδακτικού προσωπικού με «εντατικότερη αξιοποίηση του υφιστάμενου» και αύξηση των ωρών διδασκαλίας : δηλαδή, πάγωμα των προσλήψεων, απόλυση των αναπληρωτών που καταδικάζονται σε μόνιμη ανεργία, κάλυψη των κενών με αύξηση ωραρίου και αθρόες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιοχή σε περιοχή !

· Καταργείται το δωρεάν σχολικό βιβλίο, καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς με υποχρέωση επιστροφής ή πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν.

· Πλήρη αμφισβήτηση της οργανικής θέσης. Προβλέπονται μεταθέσεις εκπαιδευτικών «για το συμφέρον της εθνικής οικονομίας και την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος και με δαπάνη του Δημοσίου από Διεύθυνση σε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, από σχολείο σε σχολείο σε όλη την επικράτεια ανεξαρτήτως βαθμίδας εκπαίδευσης και οργανικής θέσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε περιπτώσεις υπεραριθμίας».

· Τίθεται αυτοδίκαια σε αργία ένας δημόσιος υπάλληλος εάν παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο για πειθαρχικό παράπτωμα! Αυτό σημαίνει ότι μια καταγγελία που μπορεί να οδηγήσει σε ΕΔΕ είναι ικανή προϋπόθεση για να τεθεί ένας υπαλληλος σε αργία ! Ο υπάλληλος θα επανέλθει στην υπηρεσία του εάν και όταν απαλλαγεί από τις κατηγορίες !

Πρόκειται για την ίδια αντιεκπαιδευτική πολιτική των Μνημονίων που οξύνεται από την αρχή της νέας χρονιάς με την υποχρηματοδότηση των σχολείων, την απόπειρα βίαιης μείωσης των θέσεων εργασίας στην εκπαίδευση, την απαξίωση των εκπαιδευτικών, την εξαγγελία για αύξηση του διδακτικού ωραρίου και καταλήγει σε έναν πραγματικό διωγμό στην εκπαίδευση με όπλο την αξιολόγηση. Ο Υπουργός Παιδείας, που ανέλαβε εργολαβικά να προωθήσει την κακόφημη αξιολόγηση, δεν πείθει κανέναν με τις δηλώσεις περί μη «τιμωρητικής αξιολόγησης», όταν: 150.000 δ. υπάλληλοι πρόκειται να απολυθούν μέσω της αξιολόγησης, όταν το νέο μισθολόγιο τη θέτει σε εφαρμογή για την κατάργηση της ακώλυτης μισθολογικής εξέλιξης και τη διαμόρφωση καθεστώτος μισθολογικής καθήλωσης, ισόβιας ομηρίας και υποταγής, αλλά και όταν ετοιμάζεται νέο κύμα συγχωνεύσεων-καταργήσεων και εγκατάλειψης των σχολείων με πρόσχημα τις «κακές» επιδόσεις στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. «Επιδόσεις» που θα καθορίζουν τη χρηματοδότηση, τη στελέχωση, το μαθητικό πληθυσμό, το προσωπικό, τα πάντα!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ- ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση αποτελεί κεντρικό μηχανισμό για την εγκατάλειψη της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, την κατάργηση της μονιμότητας των εκπαιδευτικών, την κατασυκοφάντησή τους, την υποταγή, τη διασπορά του φόβου με την προοπτική των μαζικών απολύσεων Στο «νέο» σχολείο η υπουργός, θέλει εκπαιδευτικούς πειθήνιους, υπηκόους, υποταγμένους. Εφαρμόζοντας πλήρως την πολιτική του ΟΟΣΑ, της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της τρόϊκα, διαλύει το δημόσιο σχολείο και καταστρέφει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με χιλιάδες απολύσεις.

Η διαχρονική θέση του συλλόγου είναι ξεκάθαρη: Δεν έχουμε διαφωνίες που αφορούν τον τρόπο και τις τεχνικές εφαρμογής της αξιολόγησης. Λέμε συνολικά ένα ξεκάθαρο «όχι στην αξιολόγηση», δώσαμε εδώ και χρόνια και δίνουμε και τώρα τη μάχη για να μην περάσει, να τη μπλοκάρουμε στην πράξη, γιατί αποτελεί κρίσιμο εργαλείο για την επιβολή της άθλιας αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, τη χειραγώγηση του μάχιμου εκπαιδευτικού και τη διάλυση του δημόσιου σχολείου. Γι’ αυτό:

· Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και σε από κοινού συλλογική αντίσταση για να μην περάσουν τα εφιαλτικά, για το μέλλον μας, σχέδια του υπουργείου Παιδείας και της συγκυβέρνησης.

· Καλούμε τους συναδέλφους για την υπεράσπιση του συλλογικού μας «όχι στην αξιολόγηση» και στα προγράμματα της αξιολόγησης και της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων. Ο Σύλλογος «Αθηνά» καλύπτει κάθε συνάδελφο και κάθε σύλλογο διδασκόντων σ’ αυτή την κατεύθυνση.

· Το προσεχές διάστημα ο «Σύλλογος Αθηνά», κατόπιν σχετικής ομόφωνης απόφασης θα συνεχίσει να μπλοκάρει κάθε προγραμματισμένο σεμινάριο του υπουργείου που αφορά την αξιολόγηση, καθώς επίσης και θα διαγράψει από το Σύλλογο όσους θα μετέχουν ως αξιολογητές σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης.

· Ο Σύλλογος «Αθηνά» το προηγούμενο διάστημα κάλεσε όλους τους Διευθυντές των σχολείων και τους Σχολικούς συμβούλους Διευθυντές των σχ, για να τους γνωστοποιήσει τις θέσεις του συλλόγου ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση και να τους καλέσει να πάρουν θέση στο πλευρό του εκπαιδευτικού κινήματος κόντρα στα σχέδια του νέου επιθεωρητισμού, του κανιβαλισμού και των απολύσεων.

· Κανένας αξιολογητής στην τάξη. Σε κάθε απόπειρα επίσκεψης αξιολογητή και προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης καλούμε τους συναδέλφους να καλούν αμέσως το σύλλογο «ΑΘΗΝΑ».

· Καλούμε τη ΔΟΕ να στηριχθεί στις διαθέσεις της πλειοψηφίας των συναδέλφων και να συντονιστεί με τις αποφάσεις των εκπαιδευτικών συλλόγων για να μπλοκάρουμε την εφαρμογή της.

ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Η συγκυβέρνηση τρεκλίζει κάτω από το βάρος της ασφυκτικής κοινωνικής πίεσης. Ούτε τα σιδερόφραχτα ΜΑΤ, ούτε οι τόνοι των χημικών, ούτε η κρατική βία και ο ξυλοδαρμός των διαδηλωτών, ούτε οι ναζιστικές συμμορίες, ούτε η πληρωμένη δημοσιογραφία, ούτε οι τρικλοποδιές της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας μπορούν να σταματήσουν τη λαϊκή οργή. Όμως, η οργή πρέπει να πάρει δημόσια έκφραση: πρέπει να κατεβεί στο δρόμο και να πάρει καθολικά χαρακτηριστικά, παίρνοντας εμείς, οι εργαζόμενοι της βάσης, την υπόθεση του αγώνα στα χέρια μας, πέρα κι έξω από τα στημένα ραντεβού του, ξεπουλημένου και υποταγμένου στα συμφέροντα της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, κρατικού συνδικαλισμού των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι μπορούμε να σταματήσουμε την καταστροφή μας. Δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση η οικονομική ολιγαρχία και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να παλέψουμε για να μην καταντήσουμε σύγχρονοι σκλάβοι εμείς και τα παιδιά μας. Ενότητα όλων των εργαζομένων, αντίσταση και αγώνας μέχρι τη νίκη είναι η μόνη διέξοδος και απάντηση με ένα μεγάλο, πανεκπαιδευτικό, κοινωνικό, εργατικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους, αιτήματα, ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα που θα απαντά στην καπιταλιστική κρίση από την πλευρά των εργαζομένων

Ένα μέτωπο ικανό να πετύχει μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές ανατροπές: την ανατροπή της κυβέρνησης, την εκδίωξη της Τρόικα και την ακύρωση όλων των συνθηκών και των συμβάσεων που υπογράφτηκαν μαζί της, την έξοδο από την ΕΕ και την ΟΝΕ, τη μη αναγνώριση-διαγραφή του Χρέους, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών, τη φορολόγηση του Κεφαλαίου, την απόδοση στο λαό της εκκλησιαστικής περιουσίας. Ξεσηκωμός και εξέγερση, για να δοθούν χρήματα σε όλο το κοινωνικό πεδίο για μισθούς – συντάξεις – Υγεία – Πρόνοια - Ασφάλιση, Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, κοινωνικές υποδομές, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.

Ένα μέτωπο που θα ζει και θα αναπνέει δικτυωμένο στις Γ.Σ των σωματείων και των γειτονιών, στις πλατείες και στις λαϊκές Συνελεύσεις, στα δίκτυα αλληλεγγύης και στα κινήματα αντίστασης και πολιτικής ανυπακοής, που θα χτίζεται στην ανάγκη ενός πανεργατικού- παλλαϊκού ξεσηκωμού και εξέγερσης και την εκδήλωση γενικής πολιτικής απεργίας διάρκειας ή διακλαδικών απεργιών διάρκειας, καταλήψεων δημόσιων οργανισμών, κρατικών κτιρίων και υπηρεσιών, εκπαιδευτικών υπηρεσιών αλλά και σχολείων -που να γίνουν κέντρα αγώνα, αντιπληροφόρησης, αντιμαθημάτων και δράσης και κοινών συνελεύσεων με γονείς- και άλλων μορφών αγώνα, με μαχητικά συλλαλητήρια σύγκρουσης και αντίστασης, μέχρι την ανατροπή και τη νίκη. Ώστε ο κόσμος της εργασίας να μπλοκάρει με κάθε μέσο και τρόπο το πολιτικοοικονομικό σύστημα που μας εξαθλιώνει, να ανατρέψει συγκυβέρνηση-τρόικα-Δ.Ν.Τ.–Ε.Ε. και να καταργήσει στην πράξη τα μνημόνια, τις δανειακές συμβάσεις και όλα τα αντεργατικά-αντικοινωνικά μέτρα.

Η Γ.Σ, μπροστά και στην ολομέλεια της 4ης Φλεβάρη, ζητά να αποφασιστεί η συμμετοχή του κλάδου σε ένα τέτοιο μέτωπο αγώνα και την εκδήλωση γενικής ή διακλαδικής πολιτικής απεργίας διάρκειας, γενικευμένων καταλήψεων, μαχητικών συλλαλητηρίων, περί τα τέλη Φλεβάρη, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης, την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής και αντιλαϊκής πολιτικής και τη νίκη των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων.

Η Γ.Σ ζητά από τις 5 του Φλεβάρη τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων συντονισμού και ενημέρωσης για τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων κλάδων και λαού στον αγώνα. Τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ενημέρωσης των συναδέλφων για την εξασφάλιση της μαζικής τους συμμετοχής, των γονέων και της κοινωνίας για την ανάγκη κοινού πανεκπαιδευτικού-πανεργατικού μετώπου για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων. Τη συγκρότηση επιτροπών απεργιακού αγώνα στους συλλόγους και κεντρικής απεργιακής επιτροπής για τη συμμετοχή των ίδιων των απεργών στη διαχείριση του αγώνα. Αποφασίζει την ενεργοποίηση του απεργιακού ταμείου του συλλόγου και ζητά τη δέσμευση των αποθεματικών της ΔΟΕ υπέρ των απεργιακών ταμείων των συλλόγων. Την προσθήκη στα αιτήματα της ΔΟΕ και τη σθεναρή απαίτηση για την επιστροφή όλων των χρημάτων που θα παρακρατηθούν λόγω συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα, καθώς και την επεξεργασία αιτημάτων άμεσης ανακούφισης των απεργών από χρέη, δάνεια, λογαριασμούς και απαλλαγής-κατάργησης από κάθε είδους χαρατσιού, οφειλών στην εφορία, ΕΕΤΗΔΕ-ΔΕΗ κλπ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Θεοδωρόπουλος Θοδωρής Παζάλος Γιώργος

Tags: Σύλλογος ΠΕ «η Αθηνά»
Keywords
αθηνα, η ζωη, δινη, ζωη, δανειακή σύμβαση, χρυση αυγη, ζωη, δινη, τροικα, ΔΝΤ, επιμηκυνση, νέα, μνημονιο, προυπολογισμος, βουλη, ματ, διαδηλωσεις, μμε, τραπεζες, απεργιες, μμμ, μετρο, συλληψεις, δραση, σχολεια, επιδοματα, δεη, εκπαιδευση, σημαίνει, εδε, μισθολογιο, μονιμοτητα, οοσα, δοε, προβάλλει, απεργια, συμμετοχή, σθεναρή, κινηση στους δρομους, βιβλια, ΓΣΕΕ, σταση εργασιας, ΑΔΕΔΥ, απεργια μμμ, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, φορολογικη δηλωση 2011, απεργια μμε, στημενα, απολυσεις στο δημοσιο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, χαρατσι δεη, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, μνημονιο 2, δημαρ, λιστα λαγκαρντ, μνημονιο 3, ογα επιδοματα, απεργια γσεε, απεργια αδεδυ, φορολογια 2013, αξιολογηση, δεη πληρωμη, εετηδε, βγαινουν, υπουργειο εργασιας, γνωση, δανεια, δοε, δουλεια, δωρεαν, εδε, εργασια, εφορια, κοντρα, μμε, νεα μετρα, ονειρα, οοσα, προγραμμα, τα νεα, υγεια, φτωχεια, χουντα, mail, αγωνες, αυξηση, ανεργια, ασφαλιστικο, βιβλιο, βρισκεται, γεγονοτα, γονεις, δανειακή σύμβαση, διαστημα, διευθυνση, δημοσιο, δηλωσεις, διοικηση, διχτυ, δικτυα, ευρω, εκπαιδευση, εκφραση, εποχη, εστια, ετη, εφαπαξ, εχθρος, ζητα, ιδια, υπηρεσια, υπηρεσιες, υποθεση, θοδωρης, κεφαλαιο, κυβερνηση, κυμα, λεηλασια, ληψη, ματ, μεσοπροθεσμο, μειωση, νεο μισθολογιο, νικη, νοσοκομεια, προβάλλει, ξεσηκωμος, παιδια, πεδιο, ποιοτητα, προγραμματα, ραντεβου, ρολο, συνταξη, σειρα, σθεναρή, συμμετοχή, σπιτια, σφυρι, σχεδια, σχολειο, τηλ, τρια, υπουργος παιδειας, φαξ, φορολογικη, χημικα, αφεντικο, αγωνας, δικαιωματα, εφαρμογη, ειδη, χωρα, υπουργειο, μπροστα, οργη, σημαίνει, θεσεις, ξεπουλημα, χερια
Τυχαία Θέματα