Σύλλογος ΠΕ "Ο Αριστοτέλης": Με δυναμισμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την εκπαίδευση στον Κολωνό

Tweet

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Με δυναμισμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για την εκπαίδευση στον Κολωνό

Μαζικότατη κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Πέμπτη 26/9 γονείς, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι και άνεργοι από τις γειτονιές του Κολωνού, των Σεπολίων και του Αγ. Νικολάου που διοργάνωνε η ένωση γονιών της 4ης δημοτικής κοινότητας, ο σύλλογος εκπ/κών "ο Αριστοτέλης" και η Α' ΕΛΜΕ.

Στη

συγκέντρωση τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τους φορείς της περιοχής και ανέδειξαν τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ στη εκπαίδευση. Ιδιαίτερα τονίστηκαν τα ζητήματα της κατάργησης των ολοημέρων, της αναστολής των τμημάτων ένταξης, του κλεισίματος νηπιαγωγείων, της υποχρηματοδότησης, του νόμου για το Λύκειο. Ταυτόχρονα, τονίστηκαν οι αυθαιρεσίες της διοίκησης και ιδιαίτερα στο Α’ ΠΥΣΠΕ της Αθήνας και των διοικητικών στελεχών του.

Το επόμενο δεκαήμερο θα ακολουθήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Α’ ΠΥΣΠΕ με απαίτηση να επιστρέψουν ΤΩΡΑ όλοι οι εκπαιδευτικοί που διατέθηκαν σε άλλα ΠΥΣΠΕ, να γίνουν προσλήψεις και να στελεχωθούν με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό όλα τα σχολεία.

Ακολούθησε μικρή πορεία όπου οι συγκεντρωμένοι έδειξαν την αποφασιστικότητα τους να διεκδικήσουν την εκπαίδευση που αξίζει στα παιδιά τους φωνάζοντας:

"Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, Δικαίωμά μας είναι, μ' αγώνες κατακτιέται",

"Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, η μόνη λύση είναι αντίσταση και πάλη"

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Σ. Πέτρουλα όπου οι συγκεντρωμένοι άκουσαν ζωντανή μουσική και τραγούδια

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα