ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι εκλέγονται ανά Περιφέρεια

Tweet Κατηγορία: Πολιτική

  Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή για να εκλέξει Γραμματεία (πρόταση είναι για 35 μέλη), η οποία κατόπιν θα αναδείξει «διεύθυνση», ένα πιο μικρό και ευέλικτο σχήμα για την οργάνωση της καθημερινής δουλειάς. Η Αυγή δημοσιεύει σήμερα τους εκλεγμένους ανά Περιφέρεια -πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τους 15

που προστέθηκαν για να τηρηθεί η αντιπροσωπευτικότητα.

Η Κεντρική Επιτροπή (301 +15 μέλη από Περιφέρειες για την ικανοποίηση της ποσόστωσης που ορίζει ότι η κάθε Περιφέρεια πρέπει να εκπροσωπείται από τουλάχιστον 5 μέλη) έχει πολλή δουλειά μπροστά της. Παράλληλα με τους άξονες δράσης που θέτει η πολιτική απόφαση για το επόμενο διάστημα, με πυρήνα τον αγώνα για τη συγκρότηση κυβέρνησης της Αριστεράς, η ΠΣΕ πρέπει να προετοιμάσει τον επόμενο, κρίσιμο σταθμό: το ιδρυτικό συνέδριο της άνοιξης.

Εξάλλου ο νέος ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα υπό διαμόρφωση, σε ένα μεταβατικό στάδιο με μεταβατικές ρυθμίσεις. Δεν είναι τυχαίο που στα οργανωτικά παρουσιάστηκαν αρκετές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της Συνδιάσκεψης αλλά και μετά (παράδειγμα η προσθήκη 15 ακόμη μελών στο κεντρικό όργανο), προβλήματα που ψάχνουν τη λύση τους σε αυτό το μεσοδιάστημα μέχρι το συνέδριο.

Οι Επιτροπές

Όπως αποφασίστηκε λοιπόν στην Πανελλαδική, η Κ.Ε. με τη συγκρότησή της σε σώμα πρέπει να αναδείξει Επιτροπή Θέσεων ενόψει συνεδρίου, Επιτροπή Προγράμματος, αφού ούτως ή άλλως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα σε διαδικασία εμβάθυνσης, Επιτροπή Δεοντολογίας που αφορά κυρίως στη δημόσια παρουσία του (υπό διαμόρφωση) κόμματος. Επίσης η Κ.Ε. θα αναδείξει Επιτροπή Καταστατικού που ίσως να έχει το πιο δύσκολο αλλά και ενδιαφέρον έργο.

 

Από τη σημερινή Αυγή (8/12/2012)

 

Tags: ΣΥΡΙΖΑποιοι εκλέγονταιΑυγήκεντρική επιτροπήαντιπροσωπευτικότητα Tweet
Keywords
Τυχαία Θέματα