EURO 2012 (Β΄ όμιλος, 2η ημέρα): Δανία-Πορτογαλία 2-3

21:21 13/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Με γκολ του Σιλβέστρε Βαρέλα τρία λεπτά πριν το τέλος, η Πορτογαλία νίκησε 3-2 τη Δανία στο Λβιβ, στο πλαίσιο του β΄ ομίλου του EURO 2012. Οι Πέπε (24΄) και Ποστίγκα (36΄) έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στους Ιβηρες, ισοφάρισε ο Νίκλας Μπέντνερ με κεφαλιές στο 41΄ και το 80΄ και ο Βαρέλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 87΄, μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα.
Οι Πορτογάλοι μπήκαν
πολύ πιο δυνατά και με βάση την εικόνα του παιχνιδιού θα μπορούσαν να έχουν "καθαρίσει" από το πρώτο ημίχρονο. Στο 24΄ από κόρνερ του Μουτίνιο, ο Πέπε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36΄ ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Ελντερ Ποστίγκα, έγραψε το 2-0 με σουτ πάνω στην κίνηση, μετά από την έξοχη ασίστ του Νάνι. Απόλυτο "αφεντικό" η ομάδα του Πάουλο Μπέντο έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το ματς. Ομως, μια στιγμιαία αδράνεια έδωσε την ευκαιρία στους Δανούς να μπουν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Πρώτη κεφαλιά από τον Κρον-Ντέλι, δεύτερη από τον Μπέντνερ και 2-1 στο 41΄.
Το άγχος άρχισε να "λούζει" την Πορτογαλία, όχι τόσο μετά το γκολ των Δανών, όσο μετά το... άχαστο του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο 50΄ ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε μόνος σε κλασικό τετ-α-τετ με τον Αντερσεν, όμως το πλασέ του ήταν κακό και εξουδετέρωσε εύκολα ο Δανός γκολκίπερ. Ο "CR7" ήταν σε κακή μέρα κι αυτό φάνηκε από τη δεύτερη -επίσης πολύ μεγάλη ευκαιρία- που έχασε στο 78΄, όταν ο Νάνι τον "έβγαλε" πάλι μόνο απέναντι στον Αντερσεν, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν... τραγική. Κι έτσι στο 80΄ από τη σέντρα του Γιάκομπσεν, ο Μπέντνερ με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας. Ολα έδειχναν ότι είχε επιβληθεί ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, όμως ο Βαρέλα με ένα προσωπικό γκολ στο 87΄ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.
Διαιτητής: Κρεγκ Τόμσον (Σκοτία)
Κίτρινες: Γιάκομπ Πόουλσεν, Γιάκομπσεν - Μεϊρέλες, Κρ. Ρονάλντο
ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Ολσεν): Αντερσεν, Κιάερ, Αγκερ, Σάιμον Πόουλσεν, Γιάκομπσεν, Κβιστ, Ερικσεν, Ζίμλινγκ (16΄ λ.τρ. Γιάκομπ Πόουλσεν), Κρον-Ντέλι (90΄ Σένε), Ρόμενταλ (60΄ Μίκελσεν), Μπέντνερ
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Πάουλο Μπέντο): Ρούι Πατρίσιο, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Κοεντράο, Ζοάο Περέιρα, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (84΄ Βαρέλα), Νάνι (89΄ Ρολάντο), Ρονάλντο, Ποστίγκα (64΄ Νέλσον Ολιβέιρα)

ΔΑΝΙΑ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
2 Γκολ 3 6 Σουτ στο τέρμα 12 3 Αστοχα σουτ 5 18 Φάουλ κατά 17 7 Κόρνερ 6 2 Οφσάιντ 0 2 Κίτρινες 2 0 Κόκκινες 0 58% Κατοχή μπάλας 42% Θεατές: 31.840
Keywords
Τυχαία Θέματα