Nτ. Κον-Μπεντίτ: Οργή για τη δήλωση Σαρκοζί περί πολλών ξένων στη Γαλλία

16:50 7/3/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος Ευρωβουλευτής των Πρασίνων, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ δήλωσε σήμερα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είναι σα να του είπε χθες "είσαι ένας άνθρωπος που περισσεύει" με τη δήλωσή του ότι υπάρχουν "πάρα πολλοί ξένοι στη Γαλλία".

"Ακόμη με ενοχλεί, μου είπε κάτι κατάμουτρα: μου είπε είσαι ένας άνθρωπος που περισσεύει, επειδή είπε ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στο γαλλικό έδαφος", δήλωσε ο Κον-Μπεντίτ στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος διεκδικεί την επανεκλογή του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, δήλωσε χθες το βράδυ σε πολιτική εκπομπή της γαλλικής τηλεόρασης ότι "υπάρχουν πάρα πολλοί ξένοι στο έδαφός μας" και προσέθεσε ότι το σύστημα ενσωμάτωσης στη Γαλλία "λειτουργεί όλο και πιο άσχημα επειδή δεν είμαστε πλέον σε θέση να τους βρίσκουμε στέγη, εργασία και σχολείο".

"Μπορεί κάποιος να μιλάει για ρύθμιση της μετανάστευσης. Όμως, όταν σε περίοδο κρίσης, ένας άνθρωπος (...) λέει μια φράση όπως αυτή, εύχομαι το ταχύτερο δυνατό να μην είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας", προσέθεσε ο Κον-Μπεντίτ.

"Είναι επικίνδυνο: σε περίοδο κρίσης, οι άνθρωποι είναι ανυπόμονοι και αυτοί που τα πάνε άσχημα αναζητούν αποδιοπομπαίους τράγους. Ένας υπεύθυνος πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να λέει ότι υπάρχουν άνθρωποι που περισσεύουν", σημείωσε.

"Αυτό προκαλεί ανατριχίλα στην περίπτωση που κερδίσει" τις εκλογές, επέμεινε ο Κον-Μπεντίτ και κατέληξε: "Αυτό που έκανε χθες το βράδυ, είναι ταπεινωτικό για εκατομμύρια ανθρώπους".
Keywords
Τυχαία Θέματα