Tηλεδιάσκεψη G7: "Απαίτηση από την Ευρωζώνη, για γρήγορες κινήσεις και άλλα μέτρα"

19:41 5/6/2012 - Πηγή: E-Typos
Οι ευρωπαϊκές χώρες της Ομάδας των Επτά (G7) δεσμεύτηκαν σήμερα να ανταποκριθούν "γρήγορα" στην κρίση στην ευρωζώνη κατά το τέλος της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο βιομηχανικών χωρών στον κόσμο, δήλωσε σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών.
"Το ευρωπαϊκό στρατόπεδο δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί γρήγορα" στην κρίση, δήλωσε ο Τζουν Αζούμι, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Jiji Press, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του.
Ο Αζούμι πρόσθεσε ότι οι υπουργοί όλης της G7 (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία και Ιταλία) "κατέληξαν σε μια κοινή διάγνωση όσον αφορά την κρίση" στην ευρωζώνη.
Η τηλεδιάσκεψη αυτή είχε αρχίσει στις 14:00 ώρα Ελλάδος.
Οι ΗΠΑ, οι οποίες προεδρεύουν φέτος της G7, κάλεσαν τους Ευρωπαίους να λάβουν "άλλα μέτρα" για να επιλύσουν την κρίση, καθώς "οι αγορές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικές".
"Ελπίζουμε να δούμε την Ευρώπη να αντιδρά πιο γρήγορα τις εβδομάδες που έρχονται", κυρίως "για να ενισχύσει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", δήλωσε υπεύθυνος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.
Από την πλευρά του ο Τζουν Αζούμι έθιξε στους ομολόγους του της G7 το πρόβλημα που δημιουργεί η ταχεία άνοδος του γεν, η οποία επιβαρύνει τους ιαπωνικούς εξαγωγικούς ομίλους.
"Τους είπα ειλικρινά ότι οι σημερινές συνθήκες στην αγορά συναλλάγματος είναι πολύ σοβαρές για την ιαπωνική οικονομία και έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ιαπωνική οικονομία", εξήγησε σε δημοσιογράφους στο Τόκιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα