Αλ. Λουκασένκο: Η ατομική ελευθερία είναι "ανυπόφορη"

17:41 8/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο υποστήριξε σήμερα, παραθέτοντας ένα απόσπασμα του Ρώσου συγγραφέα Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, ότι η ατομική ελευθερία είναι πράγμα "ανυπόφορο" και ότι οι προεδρικές εκλογές του 2010 απέδειξαν ότι η χώρα δεν είναι έτοιμη για αυτή.
"Ο μεγάλος Ντοστογιέφσκι έγραψε (σ.σ. στο μυθιστόρημα Αδελφοί Καραμαζόφ) ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο ανυπόφορο για έναν άνθρωπο από την ελευθερία. Προφανώς, είχε δίκιο" είπε ο Λουκασένκο, τον οποίο η προηγούμενη αμερικανική
κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει "τελευταίο δικτάτορα της Ευρώπης".
Στο ετήσιο διάγγελμά του προς το Έθνος ο Λευκορώσος πρόεδρος υπογράμμισε ότι οι προεδρικές εκλογές του 2010 -που τις ακολούθησε η άνευ προηγουμένου καταστολή σε βάρος της αντιπολίτευσης- απέδειξε ότι η ελευθερία δεν είναι καλό πράγμα για τη Λευκορωσία.
"Παραχωρήσαμε πλήρη ελευθερία στους υποψήφιους (...) Οι τελευταίες εκλογές έδειξαν ότι αυτό δεν ήταν για το καλό του λαού: η χώρα εξευτελίστηκε στην τηλεόραση, (σημειώθηκαν) ταραχές στο δρόμο, εκκλήσεις για βία. Όλη η Λευκορωσία μπόρεσε να δει σε τι μοιάζει η αντιπολίτευση. Ήταν η καλύτερη διαφήμιση για την κυβέρνηση", πρόσθεσε.
Εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων και των περισσότερων υποψηφίων προέδρων, συνελήφθησαν επειδή συμμετείχαν σε διαδηλώσεις για να καταγγείλουν την εκλογική νοθεία. Λόγω των συλλήψεων αυτών επιβλήθηκαν κυρώσεις στη Λευκορωσία από τις χώρες της Δύσης. Στις εκλογές του 2010 εξελέγη και πάλι πρόεδρος ο Λουκασένκο με ποσοστό που ξεπερνούσε το 80%.
"Μετά τις εκλογές του 2010 θέλαμε να εμβαθύνουμε το διάλογο με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, να αναπτύξουμε την αποκαλούμενη πολιτική κοινωνία. Όμως η Δύση και η πέμπτη φάλαγγα (σ.σ. έτσι αποκαλούνται τα στελέχη της αντιπολίτευσης που κατηγορούνται ότι έχουν ξεπουληθεί στη Δύση) αποφάσισαν διαφορετικά. Όχι μόνο απέφυγαν το διάλογο αλλά εξαπέλυσαν επίθεση στη χώρα μας. Περισσότερες πιέσεις και κυρώσεις. Ελπίζω ότι πολλοί το έχουν καταλάβει: ο δρόμος αυτός οδηγεί σε αδιέξοδο", κατέληξε.
Keywords
Τυχαία Θέματα