Απ. Κακλαμάνης: Να μην χωρίσουμε το λαό σε Μνημονιακούς και Αντιμνημονιακούς

23:35 12/2/2012 - Πηγή: E-Typos
"Δυστυχώς από την απάντηση που θα δώσει η Βουλή απόψε εξαρτάται το παρόν και το μέλλον του τόπου", σχολίασε μιλώντας απόψε στη Βουλή ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης. "Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους, άκουσα απόψε στην αίθουσα αυτή. Γνωρίζουμε όμως τι θα γινόταν αν την άποψη αυτή τη συμμεριζόταν η πλειονότητα των πολιτών", είπε ακόμη ο κ. Κακλαμάνης
για να προειδοποιήσει: "Θα μετανιώσουμε όλοι μας και θα μας καταδικάσουν οι πολίτες αν με επιπολαιότητα χωρίσουμε το λαό σε δύο παρατάξεις. Τους Μνημονιακούς και Αντιμνημονιακούς". Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής που απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία εντός και εκτός Βουλής, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου είπε ότι είναι το πρώτο βήμα για να αποτρέψουμε την άτακτη χρεοκοπία και κάλεσε όλους να αναρωτηθούν αν γίνει κάτι τέτοιο με ποιες ένοπλες δυνάμεις και ποια νεολαία θα υπερασπιστούμε αυτή την πατρίδα. Ο κ. Κακλαμάνης πρότεινε αντιπροσωπείες της Βουλής να επισκεφθούν όλα τα κοινοβούλια, "όχι για φιλανθρωπία αλλά για αλληλεγγύη. Μία αρχή πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η σύγχρονη Ευρώπη" και αναφέρθηκε σε φαινόμενα ιδιότυπου πατριωτικού ρεβανσισμού από ισχυρή ευρωπαϊκή χώρα.

Απολύτως σύμφωνος με την πρόταση του κ. Κακλαμάνη δήλωσε και ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος λέγοντας ότι απαιτείται πανεθνική προσπάθεια ενημέρωσης ώστε να γίνουν γνωστά όσα υφίσταται ο ελληνικός λαός και τα επιτεύγματα της διετίας για τη μείωση του ελλείμματος και αναγνώρισε ότι πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ενημέρωσης και των άλλων κοινοβουλίων από αντιπροσωπείες βουλευτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα