Αργ. Πεδουλάκης: Να δούμε τα δικά μας λάθη

21:07 10/4/2013 - Πηγή: E-Typos
Τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν στον Παναθηναϊκό να σταθεί στη χθεσινή ήττα από την Μπαρτσελόνα, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, καθώς αύριο (21:45) οι «πράσινοι» θα παραταχθούν και πάλι στο «Παλαου Μπλαουγκράνα» για το «break» και την ισοφάριση της σειράς, πριν μεταφερθεί αυτή στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, μίλησε σήμερα για τη χθεσινή, αλλά και την αυριανή αναμέτρηση,
ενώ λίγο αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Τζέιμς Γκιστ.

«Η ένταση που φέρνει πάντα ένας αγώνας, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας που κρίνεται στο ένα σουτ και στην παράταση, έχει υποχωρήσει. Το μυαλό ιδιαίτερα θα πρέπει να εστιάσει στη συνέχεια, με οδηγό τα σωστά και τα λάθη της χθεσινής ημέρας. Για εμάς είναι μια καινούρια μέρα. Από σήμερα το πρωί κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να διαχειριστούμε την ήττα, να αντιδράσουμε, να ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο το μέταλλο της ομάδας», είπε αρχικά ο Πεδουλάκης και συνέχισε αναφερόμενος στην κούραση: «Είναι αλήθεια ότι δεν έχουμε πολύ βάθος. Το είχαμε πει από την αρχή ότι σε μια τέτοια σειρά αγώνων πρέπει να έχεις λύσεις και αυτή τη χρονιά δεν είμαστε όσοι θα έπρεπε να είμαστε, αλλά θα ζήσουμε με αυτό. Θα δούμε τη... βενζίνη μας και θα προχωρήσουμε. Θα είναι δύσκολο για κάποιους παίκτες να ξεπεράσουν την κούραση και τη σωματική, αλλά το ίδιο ισχύει και για παίκτες της Μπαρτσελόνα. Θα έχουν κι αυτοί το ίδιο πρόβλημα, παρά το ότι έχουν περισσότερες λύσεις. Δεν μπορεί να αλλάξει όμως τίποτα αυτή τη στιγμή. Δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα σκεπτόμενος αυτά. Θα πρέπει να συζητήσεις τα θετικά».

Μιλώντας για τη διαιτησία και την έντονη διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού για τα σφυρίγματα, για τα οποία έκανε λόγο και ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Θα πρέπει αυτή τη στιγμή να δούμε τα δικά μας λάθη. Αυτό κάνουμε πάντα. Και μέσα στα αποδυτήρια αυτό θα πούμε. Θα κοιτάξουμε να αλλάξουμε αυτό που μπορούμε. Το πρώτο και βασικότερο είναι να αλλάζει αυτό που μπορείς. Δεν μπορούμε να επέμβουμε σε ένα σφύριγμα. Ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που έχει κουλτούρα και με το που θα τελειώσει ένα παιχνίδι, είναι υποχρεωμένος να κοιτάξει τα δικά του λάθη, να δει πρώτα τον εαυτό του, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει».

Σημείο αναφοράς για μία ακόμη φορά γίνεται η άμυνα του Παναθηναϊκού: «Η άμυνα είναι κάτι γενικό. Νομίζω ότι όλη τη χρονιά είμαστε από τις δύο τρεις ομάδες που δουλεύουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι πολύ. Η Μπαρτσελόνα έχει αυτοματοποιήσει πολύ καλά κάποια πράγματα. Τους το χαλάσαμε αυτό χθες. Ρισκάραμε και κάποια πράγματα. Σε κάποιες κινήσεις μας βρήκαν απαντήσεις. Όπως με τον Σάρας, ο οποίος επειδή έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό μπόρεσε να λειτουργήσει και να διαβάσει αρκετά πράγματα, τα οποία δεν ήταν «αυτοματοποιημένα» από την πλευρά της Μπαρτσελόνα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γκιστ τον έβγαλε από το παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε και πάλι να χαλάσουμε αυτά τα οποία λειτουργούν αυτοματοποιημένα και με ταχύτητα από την πλευρά της Μπαρτσελόνα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στον πρώτο αγώνα και ο Διαμαντίδης, ο οποίος έπαιξε ουσιαστικά ως «λίμπερο», πηγαίνοντας και στο λόου ποστ και στην άμυνα και είναι κάτι που τον κρατάει πιο ξεκούραστο».

Λόγος έγινε και για τα γκαρντ, καθώς κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τρία γκαρντ, τρία ψηλά γκαρντ με τον Μπράμος στο τρία: «Η Μπαρτσελόνα υπήρξε στιγμή που έπαιξε με τρία πόιντ γκαρντ στην πεντάδα και αυτό είναι μεγάλη διαφορά. Εμείς μπορούμε να παίξουμε μέχρι με δύο πόιντ γκαρντ και πολλές φορές μόνο με ένα. Είναι κάτι που δουλεύουμε στις προπονήσεις πάντως με τον Μπράμος στο τρία, για συγκεκριμένες καταστάσεις. Ο Σάρας στο πικ εν ρολ είναι ένας από τους 3-4 κορυφαίους παίκτες. Και αυτό ο Γκιστ το χάλασε, γιατί έχει πολύ δυνατά πόδια και μπορεί να μαρκάρει από το 1 ως το 4».

Τέλος, ο Πεδουλάκης είπε: «Περπατάμε και βιώνουμε την εμπειρία. Ήταν ευκαιρία για εμάς, σίγουρα και νομίζω ότι η ομάδα έκανε ότι μπορούσε ότι περνούσε από το δικό της χέρι για να πάρει το διπλό. Θα πρέπει να δούμε πως θα είναι κάποια πράγματα. Η δική μας υπόσχεση είναι ότι θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε όλοι μας και οι παίκτες που είναι η προτεραιότητα, γιατί ο παίκτης είναι το μπάσκετ και εμείς όλοι θα πρέπει να κάνουμε το καθήκον μας».

Από την πλευρά του ο Τζέιμς Γκιστ είπε: «Το πήρα προσωπικά... Πιστεύω ότι είναι δικό μου λάθος, γιατί έχασα εκείνες τις δύο βολές. Δεν θα έπρεπε… Η ομάδα μου με χρειαζόταν. Ήταν ένα μεγάλο παιχνίδι, θα είναι εκπληκτική σειρά, πιστεύω ότι οι αγώνες θα είναι κλειστοί, αλλά αυτή η ήττα με πείραξε. Δεν μείναμε στο πλάνο του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα θα προσαρμοστεί σε πράγματα που κάναμε εμείς, όπως κι εμείς όμως αντίστοιχα. Είναι σημαντικό να προσαρμοστούμε και να μάθουμε από τα λάθη μας. Είναι μεγάλη διαφορά ότι τώρα –γενικότερα- ξέρουμε σε τι επίπεδο πρέπει να παίξουμε για να νικήσουμε. Τώρα είναι τα πλέι οφ... Παίζουμε για μια θέση στο φάιναλ φορ. Θα δούμε το βίντεο, θα "διαβάσουμε" και τώρα όλοι θα είμαστε έτοιμοι. Κι εμείς και αυτοί. «Γι’ αυτό είμαστε επαγγελματίες, γι’ αυτό σε πληρώνουν πολλά χρήματα. Παίζεις το παιχνίδι για ευκαιρίες σαν κι αυτή. Πρέπει να νικήσεις τον καλύτερο, για να είσαι ο καλύτερος! Πρέπει σε κάθε αγώνα να είσαι ο καλύτερος».

Όσο για τη συνύπαρξή του με έναν άλλο εκπληκτικό αμυντικό όπως ο Λάσμε, δήλωσε: «Είναι εκπληκτικός! Όπως είναι εκπληκτικό το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη δίπλα σου. Θα καλύψει οποιονδήποτε συμπαίκτη του, θα είναι εκεί για μένα και θα κάνω το ίδιο γι’ αυτόν. Με κάποιον σαν κι αυτόν που "κρατά" τη ρακέτα, μπορούμε να έχουμε αθλητική άμυνα... Και υπάρχουν κι άλλοι που θα κάνουν το ίδιο και στους ψηλούς, αλλά και στην περιφέρεια. Έχουμε πλεονέκτημα στην άμυνα».
Keywords
Τυχαία Θέματα