Χιλή: Μετονομάσθηκε η λεωφόρος της 11ης Σεπτεμβρίου που θύμιζε το πραξικόπημα

22:54 2/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Η λεωφόρος της 11ης Σεπτεμβρίου, μία από τις κύριες αρτηρίες του Σαντιάγο, που έφερε το όνομά της σε ανάμνηση του πραξικοπήματος που έφερε στην εξουσία τον δικτάτορα Αουγούστο Πινοτσέτ, μετονομάσθηκε από σήμερα χάρις στη θετική ετυμηγορία του δημοτικού συμβουλίου της χιλιάνικης πρωτεύουσας.

Η αλλαγή του ονόματος της λεωφόρου ήταν ένα από τα κεντρικά προεκλογικά συνθήματα της δημάρχου του προαστίου Προβιδένσια Χοσέφα Ερασούρις, η οποία επικράτησε τον περασμένο Οκτώβριο του επί 16 χρόνια ακροδεξιού δημάρχου και πρώην σωματοφύλακα του Πινοτσέτ Κριστιάν
Λαμπέ.

«Θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί μία από τις κυριώτερες αρτηρίες μας θα πρέπει να μας υπενθυμίζει μία τόσο οδυνηρή στιγμή στην ιστορία μας», δήλωσε η δήμαρχος, η οποία μετονόμασε την λεωφόρο ‘Νουέβα Προβιδένσια’.

Η πρώτη απόπειρα ψηφοφορίας απέτυχε την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας έλλειψης της απαραίτητης πλειοψηφίας, που οφειλόταν στην αποχής τεσσάρων δημοτικών συμβούλων της δεξιάς.

Η λεωφόρος παρέμενε μία από τις σπάνιες κεντρικές οδούς του Σαντιάγο των οποίων τα ονόματα αποτελούν υπόμνηση της τυραννίας του Πινοτσέτ (1973-1990), κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκαν 3.225 άνθρωποι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.
Keywords
Τυχαία Θέματα