Χιλιάδες κόσμου και αρκετοί παγκόσμιοι ηγέτες παρίστανται στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες

19:04 8/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Χιλιάδες κάτοικοι της Βενεζουέλας, φορώντας τις κόκκινες μπλούζες του Σοσιαλιστικού Κόμματος, συνέρευσαν στη Στρατιωτική Ακαδημία του Καράκας προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του προέδρου Ούγο Τσάβες, παρουσία πολυάριθμων παγκόσμιων ηγετών, οι οποίοι αργότερα θα παρακολουθήσουν και την ορκωμοσία του αντιπροέδρου Νικολάς Μαδούρο ως μεταβατικού προέδρου.

Πολλοί από το πλήθος μάλιστα πέρασαν όλη τη νύκτα στην τεράστια πλατεία μπροστά
από το κτήριο της Ακαδημίας και κοιμήθηκαν όπως-όπως πάνω σε χαρτόνια κι εφημερίδες.

Και σήμερα μακριές ουρές έχουν σχηματισθεί στην είσοδο του κτιρίου, καθώς πολλοί θέλουν να απευθύνουν τον ύστατο χαιρετισμό στον Ούγο Τσάβες, η σορός του οποίου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Πάνω από δύο εκατ. κόσμου αναμένει να δει για τελευταία φορά τον ηγέτη της Βενεζουέλας, η σορός του οποίου εκτίθεται για προσκύνημα σε ένα ανοικτό φέρετρο.

Μεταξύ των διεθνών προσωπικοτήτων που έχουν μεταβεί στο Καράκας για να παραστούν στην τελετή της κηδείας του Τσάβες είναι και ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ —που συχνά-πυκνά αποκαλούσε τον εκλιπόντα πρόεδρο της Βενεζουέλας ‘αδελφό’ του—, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο προκάτοχός της στην προεδρία της μεγάλης νοτιοαμερικανικής χώρας Λουΐζ Ινάσιου ‘Λούλα’ ντα Σίλβα και ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο.

Ο αντιπρόεδρος Μαδούρο δήλωσε πως περίπου 55 αρχηγοί κρατών και ΥΠΕΞ θα παραστούν στην κηδεία.

Μετά την κηδεία θα συνεδριάσει το Κοινοβούλιο για να τελεστεί η ορκωμοσία του Μαδούρο.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση έχει δηλώσει πως ο Μαδούρο δεν επιτρέπεται να αναλάβει την προεδρία αφού θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς πρόωρες προεδρικές εκλογές, που αναμένεται να προκηρυχθούν εντός 30 ημερών. Επίσης κοινοβουλευτικοί αναλυτές, προσθέτουν πως ενδεδειγμένος για να αναλάβει την προεδρία είναι ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ντιοσδάδο Καμπέγιο.

Ο Μαδούρο αναμένεται να επικρατήσει με μεγάλη διαφορά στις προεδρικές εκλογές. Η αντιπολίτευση ακόμη δεν έχει αποφασίσει για το πρόσωπο που θα διεκδικήσει την εκλογή, αλλά οι πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως ο υποψήφιός της θα είναι πάλι ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μιράνδα Ενρίκε Καπρίλες Ραδόνσκι, ο οποίος ηττήθηκε από τον Τσάβες στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα