Δηλώσεις Πλάθα, Βάθκεθ για τον αγώνα Ολυμπιακός-Μάλαγα

Ως τον πλέον ιδανικό τρόπο να ξεκινήσει μία ομάδα τη σεζόν θεωρεί μία αναμέτρηση απέναντι στον πρωταθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακό, ο προπονητής της Μάλαγα, Ζόαν Πλάθα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αγωνίζεται στο ΣΕΦ μεθαύριο, Παρασκευή, 18 Οκτώβρη και έχει στόχο να παρουσιαστεί ανταγωνιστική μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, μπροστά στους φιλάθλους των «ερυθρόλευκων».

Ο Καταλανός τεχνικός, Ζόαν Πλάθα, δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας: «Δεν υπάρχει καλύτερος
τρόπος να ξεκινήσεις τη σεζόν από μία αναμέτρηση με τον πρωταθλητή Ευρώπης των δύο τελευταίων χρόνων. Παρά τις αρκετές αλλαγές στο έμψυχο υλικό τους, διατήρησαν έναν βασικό πυρήνα σημαντικών παικτών. Νομίζω πως οι περισσότερες αλλαγές αφορούσαν παίκτες στη ρακέτα, αλλά το καλό είναι πως κάποιους από τους νέους παίκτες τους γνωρίζουμε από το πέρασμά τους από το ισπανικό πρωτάθλημα. Γνωρίζουμε επίσης πως το ΣΕΦ είναι μία καυτή έδρα, δύσκολη έδρα. Από την άλλη, εμείς δουλέψαμε μεθοδικά επί 90 ημέρες και τώρα θα πάμε εκεί για να νικήσουμε και να πιάσουμε το υψηλότερο επίπεδό μας. Στόχος μας είναι να φύγουμε καλύτεροι από το γήπεδο του πρωταθλητή Ευρώπης. Από τους παίκτες μου θέλω να είναι ανταγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και να είμαστε σε τροχιά νίκης μέχρι τέλους. Αυτά θέλω να εμφυσήσω στους παίκτες μου, όχι μόνο για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, αλλά για όσους δώσουμε φέτος εκτός έδρας».

Από την πλευρά του, ο Ισπανός διεθνής, Φραν Βάθκεθ, εξήγησε: «Είναι μία εκπληκτική πρεμιέρα για εμάς, να δώσουμε ένα δυνατό αγώνα κόντρα στον πρωταθλητή. Μόνο σεβασμό μπορούμε να αισθανόμαστε για τον Ολυμπιακό. Σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους, αλλά σίγουρα ακόμη περισσότερο τον πρωταθλητή Ευρώπης. Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με το... δεξί στη διοργάνωση κι επομένως θα πρέπει να πιάσουμε υψηλή απόδοση στην έδρα του Ολυμπιακού για το επιτύχουμε. Πάμε βήμα βήμα, πρώτα θέλουμε να προκριθούμε στη φάση των "16", αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σε μερικές εβδομάδες θα μπορούμε να είμαστε πιο αντικειμενικοί στις προβλέψεις μας. Προς το παρόν, βλέπουμε μόνο τον Ολυμπιακό μπροστά μας».
Keywords
Τυχαία Θέματα