ΔΗΜΑΡ: Να αντιληφθεί ο κ. Σαμαράς ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική

19:50 16/6/2013 - Πηγή: E-Typos
«Η αντιμετώπιση της "αναδιοργάνωσης" της ΕΡΤ, όπως μονομερώς επέλεξε ο πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία, είναι απαράδεκτη» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του κ. Αντώνη Σαμαρά.

Το κόμμα επαναλαμβάνει πως «ξεκαθάρισε από την πρώτη
στιγμή ότι αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό ως ζήτημα δημοκρατίας» και ότι αντιτίθεται στη λύση που επελέγη, «η οποία δεν συνιστά μεταρρύθμιση αλλά προσβολή αυτής της έννοιας αφού τη συνδέει με τον αυταρχισμό».

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Αριστερά, «η μόνη λύση είναι να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα και να προωθηθεί με την ΕΡΤ ανοιχτή η αναγκαία αναδιοργάνωση, ο εξορθολογισμός και η θεσμική αναμόρφωση».

Αναφερόμενη στις ενδοκυβερνητικές τριβές, επισημαίνει πως αυτό το θέμα έχει σχέση όχι μόνο με το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και με συνολικότερα ζητήματα τα οποία έχουν αναδειχθεί ως ζητήματα διαφορετικών απόψεων, αλλά και αντιθέσεων που πρέπει να αντιμετωπίζονται.

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Αν στην πράξη και στο λόγο – όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά - παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται» τονίζει.

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει πως «η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές», προσθέτοντας πως «όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής».
Keywords
Τυχαία Θέματα