Φόρμουλα Ένα: Συγγνώμη ζήτησε ο Σ. Φέτελ από το προσωπικό της Red Bull

18:33 28/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ζήτησε προσωπικά συγγνώμη από το προσωπικό της Red Bull, επειδή αγνόησε τις εντολές της ομάδας στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Η ομάδα της Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε επίσης ότι ο 25άχρονος τρις παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε μετά το γκραν πρι στη Σεπάνγκ με τον «ομόσταβλο» του, Μαρκ Γουέμπερ, από τον οποίο «έκλεψε» τη νίκη στον αγώνα της Κυριακής, και πως οι δύο οδηγοί «έδωσαν τα χέρια».

«Είπε ότι δεν μπορεί να γυρίσει πίσω το χρόνο,
αλλά έχει αποδεχθεί ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, για τον Φέτελ, ο οποίος επισκέφθηκε την Τρίτη το εργοστάσιο της ομάδας στο Μίλτον Κέινς της Βρετανίας, προκειμένου να μιλήσει στους υπαλλήλους, και πρόσθεσε: «Ζήτησε συγγνώμη από την ομάδα και από κάθε μέλος του προσωπικού για τις ενέργειές του, επειδή αναγνωρίζει ότι η ομάδα είναι ζωτικά σημαντική και επειδή το να είναι μέρος της ομάδας αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο να είσαι σε θέση να διεκδικήσεις αυτά τα πρωταθλήματα».

Ο Φέτελ είχε πάρει την pole position στη Μαλαισία, ωστόσο βρέθηκε πίσω από τον Γουέμπερ μετά τα πιτ-στοπ του, με την ομάδα να δίνει εντολή στους δύο οδηγούς να κρατήσουν τις θέσεις τους, δεδομένης της μεγάλης διαφοράς που είχαν σε σχέση με τον τρίτο Λιούις Χάμιλτον, προκειμένου να κάνουν οικονομία στα καύσιμα και να προφυλάξουν τα ελαστικά τους, καθώς οι φετινές γόμες της Pirelli φθείρονται πιο γρήγορα σε σχέση με τις περυσινές. Ο Αυστραλός υπάκουσε στην εντολή, αλλά όχι και ο Φέτελ, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία να προσπεράσει, με τους δύο οδηγούς να δίνουν μάχη ρόδα με ρόδα για την πρωτοπορία.

«Ήταν πρόθεση της ομάδας ο Μαρκ να πάρει τη νίκη σε αυτόν τον αγώνα» δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «Sky» ο Χόρνερ, ο οποίος έβαλε τέλος στις αμφιβολίες αναφορικά με τα σχέδια του Γουέμπερ για το υπόλοιπο της σεζόν, τονίζοντας: «Είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει ότι δεν υπήρχε μοχθηρία, κάποια πρόθεση από την ομάδα να δημιουργηθεί μια κατάσταση όπως αυτή. Είναι σε ένα μονοθέσιο, το οποίο είναι ικανό να παίρνει νίκες σε γκραν πρι και ελπίζουμε ότι πάει για ένα πρωτάθλημα, επομένως δεν έχω αμφιβολία ότι ο Μαρκ θα εξαντλήσει τη σεζόν με μας».

Παράλληλα, ο Χόρνερ αναγνώρισε ότι οι φίλαθλοι ήθελαν να δουν τους οδηγούς της Red Bull να δίνουν μάχη μεταξύ τους, αλλά ο 39χρονος Βρετανός υπογράμμισε πως έχει ευθύνη για τους 600 ανθρώπους που έχει προσλάβει η ομάδα και τα μπόνους των οποίων υπαγορεύει η θέση της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. «Η ευθύνη είναι να διασφαλίσω ότι η ομάδα θα πετύχει το μάξιμουμ» ξεκαθάρισε.
Keywords
Τυχαία Θέματα