Γαλλία: Ο Ολάντ απέλυσε υπουργό για σχόλια της κατά του προϋπολογισμού του 2014

21:01 2/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ απέπεμψε σήμερα από την κυβέρνησή του την υπουργό της Οικολογίας κυρία Ντελφίν Μπατό, η οποία μιλώντας σήμερα το πρωΐ στον ραδιοσταθμό RTL δήλωσε ότι το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014 "είναι κακό".

Η υπουργός διετύπωσε αυτόν τον χαρακτηρισμό επειδή οι διατιθέμενες πιστώσεις για το υπουργείο της για όλο το 2014 είναι κατά 7% λιγότερες σε σχέση με τα φετινά
κονδύλια που προέβλεπε ο εκτελούμενος προϋπολογισμός.

Η Ντελφίν Μπατό μετά τις δηλώσεις της στον ανωτέρω ραδιοσταθμό εκλήθη από τον πρωθπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό στο πρωθυπουργικό γραφείο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις.

Η 40άχρονη Μπατό είναι μέλος του Σοσιαλιστικού κόμματος.

Είναι η πρώτη γυναίκα που απομακρύνεται από την κυβέρνηση, αφότου ανέλαβε την προεδρία της δημοκρατίας ο Φρανσουά Ολάντ τον Μάιο του 2012.

Κατόπιν πρότασης από τον πρωθυπουργό 'Ερό, ο πρόεδρος Ολάντ έπαυσε από υπουργό την κυρία Ντελφίν Μπατό, ορίζοντας αντικαταστάτη της τον έως σήμερα βουλευτή Φιλίπ Μαρτέν, αναφέρθηκε στο σχετικό ανακοινωθέν της γαλλικής προεδρίας.

Τον Μάρτιο, ο πρώην υπουργός για τον κρατικό προϋπολογισμό Ζερόμ Καουζάκ παραιτήθηκε μέρες πριν να ομολογήσει δημοσίως ότι διατηρούσε μυστικά στο εξωτερικό τραπεζικό λογαριασμό -πράξη για την οποία ήδη αντιμετωπίζει ενώπιον της γαλλικής δικαιοσύνης την κατηγορία της φοροδιαφυγής, με χαρακτηριστικό το 'ξέπλυμα' αδήλωτου στις φορολογικές αρχές χρήματος .

Στο μεταξύ, μία άλλη υπουργός της κυβέρνησης 'Ερό, η Σεσίλ Ντιφλό, η οποία ανήκει στο κόμμα των Πρασίνων και κατέχει δε το χαρτοφυλάκιο της Στέγασης, παρείχε σήμερα το μεσημέρι στήριξη στην αποπεμφθείσα συνάδελφό της.
Keywords
Τυχαία Θέματα