Η UEFA δεν δίνει άδεια στον ΠΑΟ - Προσφεύγουν στο CAS οι "πράσινοι"

20:35 20/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Εκτός Ευρωπαϊκών διοργανώσεων μένει ο Παναθηναϊκός, καθώς η επιτροπή αδειοδοτήσεων της UEFA δεν έκανε δεκτές τις εξηγήσεις του πρόεδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου.

Ετσι, μετά την απόρριψη και του ΠΑΣ Γιάννινα, η τρίτη ελληνική ομάδα που θα συμμετάσχει στο Γιουρόπα Λιγκ μαζί με τον Ατρόμητο και τον Αστέρα Τρίπολης, είναι η Ξάνθη, η οποία είχε κατακτήσει την 7η
θέση στο πρωτάθλημα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που μια ομάδα από τόσο χαμηλή βαθμολογίκή θέση, κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει ότι θα προσφύγει στο ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) και ενημερώνει «...τους φιλάθλους της ομάδας ότι δυστυχώς δεν αδειοδοτηθήκαμε για συμμετοχή στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι η UEFA δέχθηκε τις θέσεις και τις εισηγήσεις της ΕΠΟ. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο φάκελός μας είναι πλήρης και επαρκής και για το λόγο αυτό θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο Europa League προσφεύγοντας άμεσα στο CAS».

Η Ξάνθη θα συμμετάσχει στον β΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ. Η κλήρωση θα γίνει τη Δευτέρα και οι αγώνες στις 18 και 25 Ιουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα