Η Αίγυπτος παρέλαβε μαχητικά F-16 από τις ΗΠΑ

21:40 3/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν τέσσερα μαχητικά F-16 στην Αίγυπτο, δήλωσαν σήμερα ο στρατός της Αιγύπτου και μια στρατιωτική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τους στρατιωτικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά την πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο.
Ανακοίνωση
της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο ανέφερε πως μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ και η Αίγυπτος οργάνωσαν μια κοινή τελετή σήμερα για την άφιξη των μαχητικών, των τελευταίων από τα 224 F-16 που έχουν παραδοθεί στην Αίγυπτο.
Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συζήτησε επίσης τις προετοιμασίες για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία Bright Star που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, τις μεγαλύτερες του είδους τους στην περιοχή, δήλωσε αιγυπτιακή στρατιωτική πηγή.
Η άσκηση Bright Star, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, ματαιώθηκε το 2011 έπειτα από την πολιτική αναταραχή που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και την εγκατάσταση ενός στρατιωτικού συμβουλίου στην προσωρινή ηγεσία της χώρας μέχρι την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία τον Ιούνιο πέρυσι.
Στις διαδηλώσεις για τη δεύτερη επέτειο της εξέγερσης που ανέτρεψε τον αυταρχικό Μουμπάρακ σκοτώθηκαν περίπου 60 άνθρωποι με αποτέλεσμα ο στρατός να προειδοποιήσει την περασμένη εβδομάδα πως το κράτος είναι στο χείλος της κατάρρευσης.
Μέρος μιας ομάδας 20 F-16, τα τέσσερα μαχητικά έφθασαν τον Ιανουάριο και τα υπόλοιπα αναμένονται αργότερα μέσα στο 2013, ανέφεραν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα