Κ. Μίχαλος: Στόχος η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας

16:15 23/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Μια νέα αναπτυξιακή φιλοσοφία ''η οποία δεν θα στηρίζεται πλέον σε ένα χρεοκοπημένο κράτος, αλλά στις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα είναι η αγροτική παραγωγή, όπου η Ελλάδα μπορεί να εξάγει υψηλής ποιότητας βιολογικά προϊόντα και ειδικά αυτά που αποτελούν συστατικά της μεσογειακής διατροφής. Είναι ο τουρισμός, με ποιοτικές υπηρεσίες. Είναι ο χώρος της υγείας και ευεξίας, με υπηρεσίες για επισκέπτες μεγαλύτερων ηλικιών. Είναι η πράσινη οικονομία, ειδικά στους
τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της περιβαλλοντικής διαχείρισης, των οικολογικών υλικών κτλ. και είναι και η ναυτιλία, με την ανάπτυξη σύγχρονων υποστηρικτικών υπηρεσιών''.

Αυτά σημείωσε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας με τίτλο "εβδομάδα επιχειρηματικότητας'' ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κ. Μίχαλος.

Όπως είπε, πρωταρχικός στόχος είναι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής σταθερότητας και της αξιοπιστίας της χώρας ''ώστε η Ελλάδα να πάψει να θεωρείται συνώνυμη της αφερεγγυότητας και του κινδύνου και να υπονομεύεται με αυτό τον τρόπο κάθε πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα''.

Παράλληλα πρέπει να δημιουργηθεί ένα φιλικότερο περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις με γενναία μέτρα και μεταρρυθμίσεις, όπως η διαμόρφωση ενός σύγχρονου, σταθερού και ανταγωνιστικού φορολογικού πλαισίου, η απλούστευση και η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης νέων επιχειρήσεων και επενδύσεων, η ριζική αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, με την πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, η μείωση της κρατικής παρέμβασης στην οικονομική δραστηριότητα και η αποσαφήνιση των όρων και προδιαγραφών για τις χρήσεις γης.

Επιπλέον, συμπλήρωσε ο πρόεδρος ότι χρειάζεται η δημιουργία ενός βιώσιμου
Keywords
Τυχαία Θέματα