Καμμένος, διαψεύδει ...Καμμένο, αρνούμενος προτάσεις που ο ίδιος έκανε

12:31 15/5/2012 - Πηγή: E-Typos

Στην ανάγκη να υπάρξει μια ευρύτερη στήριξη από τα πολιτικά κόμματα στην κυβέρνηση που ενδέχεται να προκύψει από τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επέμεινε ο Αντ. Σαμαράς ο οποίος επισήμανε για μια ακόμα φορά πως η στήριξη αυτή είναι απαραίτητη για να είναι βιώσιμο αυτό το κυβερνητικό σχήμα.

Στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Ν.Δ., μετά και την άρνηση του Φώτη Κουβέλη για σύμπραξη

σε μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση που του έδωσε ο κ. Καμμένος. Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο της Ν.Δ. από τις προτάσεις του κ. Καμμένου φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος.

Πληροφορίες, τις οποίες όμως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε να διαψεύσει, θέλουν τον κ. Καμμένο σε περίπτωση που κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Παπούλια διαπιστωθεί πως η χώρα αντιμετωπίζει υπαρκτό και άμεσο κίνδυνο εθνικής ασφαλείας, όπως η άμεση και άτακτη χρεοκοπία της χώρας, ο κίνδυνος κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος ή ο άμεσος κίνδυνος δυσμενών εξελίξεων στα εθνικά θέματα, να δηλώνει πως το κόμμα του θα παράσχει ανοχή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγων μηνών στην όποια κυβέρνηση ήθελε να σχηματιστεί από τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος κατά την τελευταία του συνάντηση με τον κ. Παπούλια έθεσε ως προϋπόθεση να στηρίξει αυτό το κυβερνητικό σχήμα, να ορίσει το κόμμα του την πολιτική ηγεσία για τη θέση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας αλλά και τις δύο θέσεις, του αντιπροέδρου και μέλους της ΕΔΕΥ. Στα σενάρια αυτά ο κ. Καμμένος απάντησε άμεσα και μέσω της ιστοσελίδας του τόνισε πως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν διαπραγματεύονται -όπως είπε- με τους υπαλλήλους της Τρόικας.
Keywords
Τυχαία Θέματα