Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Δύο παραιτήσεις, οκτώ οχι και αρκετοί βουλευτές δεν διευκρίνησαν αν θα ψηφίσουν αύριο την δανειακή σύμβαση

23:45 11/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Δεν ολοκληρώθηκε χωρίς απώλειες, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της κρίσιμης αυριανής ψηφοφορίας.Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα κρατήσουν αύριο βουλευτές που κατά τις σημερινές τοποθετήσεις τους είτε διασαφήνισαν τις προθέσεις τους είτε άφησαν να διαφανούν, χωρίς να δηλώνουν κατηγορηματικά τι τελικά θα πράξουν.

Δύο ακόμα παραιτήσεις ήρθαν στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
να προστεθούν σε εκείνη του βουλευτή 'Αρτας Π. Στασινού, την Παρασκευή. Πρόκειται για τους Δ. Βαρβαρίγο και Π. Ζούνη. Πρώτη επιλαχούσα για να καταλάβει την κοινοβουλευτική έδρα του κ. Βαρβαρίγου είναι η Μαρία Κλαυδιανού, ενώ πρώτη επιλαχούσα του ΠΑΣΟΚ στην Α εκλογική περιφέρεια της Αθήνας, είναι η ηθοποιός 'Αννα Βαγενά.

Η Λ. Κατσέλη δήλωσε κατηγορηματικά την πρόθεσή της να καταψηφίσει, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Εκείνοι που με τις σημερινές τοποθετήσεις τους φάνηκε να ανακοινώνουν εμμέσως πλην σαφώς ότι θα πουν στην αυριανή ψηφοφορία είναι οι: Χρ. Μαγκούφης, Γ. Μιχελογιαννάκης και Τ. Δημητρουλόπουλος, ενώ στην ίδια κατεύθυνση έχουν δηλώσει ότι θα κινηθούν και οι Οδ. Βουδούρης, Τσ. Μάνταντζη και Θ. Παραστατίδης.

Επιπλέον, η Χρ. Αράπογλου τόνιζε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει που θα δομήσει τη νέα γενιά μετανάστευσης και των 300-400 ευρώ, ζητώντας ακόμα και την ύστατη στιγμή να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στα εργασιακά. Ενστάσεις για τα εργασιακά εξέφρασε και ο Χρ. Πρωτόπαππας.

Αν και οι τοποθετήσεις τους στην συνεδρίαση της ΚΟ έδειχναν στην κατεύθυνση της διαφωνίας με το νέο οικονομικό πρόγραμμα, ωστόσο, δεν διευκρίνισαν ρητά ποια στάση θα κρατήσουν στην αυριανή ψηφοφορία: Πρόκειται για τους Μ. Ξενογιαννακοπούλου, η οποία χτες παραιτήθηκε από τη θέση της υφυπουργού Εξωτερικών και Χ. Καστανίδη.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην πει και ο Δ. Κουσελάς που είπε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ότι θα ψηφίσει . Από την ίδια συνεδρίαση άσκησε έντονη κριτική για τη νέα δανειακή σύμβαση η Β. Παπανδρέου.
Keywords
Τυχαία Θέματα