Λ. Φαμπιούς: Απέναντι στην τρομοκρατία, πρέπει να είμαστε αμείλικτοι

13:16 20/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς δήλωσε σήμερα ότι "απέναντι στην τρομοκρατία, πρέπει να είμαστε αμείλικτοι"."Αυτοί είναι δολοφόνοι, βεβηλώνουν, βιάζουν, λεηλατούν", δήλωσε ο υπουργός στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, όταν ρωτήθηκε για την αιματηρή κατάληξη της ομηρίας σε εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην Αλγερία.
O απολογισμός της ομηρίας αυτής που τερματίστηκε με την επέμβαση των αλγερινών ειδικών δυνάμεων και που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ομήρους "είναι πολύ βαρύς", υπογράμμισε ο υπουργός. Ωστόσο
πρόσθεσε ότι "η κατάσταση ήταν φοβερή" και είναι "πολύ εύκολο" εκ των υστέρων να λέμε τί έπρεπε να είχε γίνει.
"Οι αλγερινές αρχές έλαβαν μια απόφαση και ο απολογισμός είναι πολύ βαρύς αλλά νιώθω λίγο ενοχλημένος όταν δίνεται η εντύπωση πως οι Αλγερινοί δεν κινήθηκαν σωστά. Αντίθετα οι κατηγορίες πρέπει να αφορούν τους τρομοκράτες. Οι Αλγερινοί είχαν να κάνουν με τρομοκράτες. Καμιά ατιμωρησία για τους τρομοκράτες", είπε ο Φαμπιούς.
Ο υπουργός διέψευσε ότι η Γαλλία δεν τήρησε επικριτική στάση απέναντι στο Αλγέρι για το χειρισμό της υπόθεσης ομηρίας, κυρίως λόγω της άδειας που δόθηκε στα γαλλικά στρατιωτικά αεροσκάφη να επέμβουν πριν από μια εβδομάδα στο Μάλι πετώντας πάνω από τον εναέριο χώρο της Αλγερίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα