Λεκτική επίθεση Δ. Γιαννακόπουλου στους διαιτητές στο ημίχρονο

02:01 10/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο κομισάριος του δεύτερου τελικού, Νίκος Καρούσης, κατήγγειλε επίθεση οπαδών του Παναθηναϊκού εναντίον του, στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ εξηγώντας πως αυτός ήταν ο λόγος που καθυστέρησαν να βγουν στο παρκέ οι διαιτητές για το δεύτερο
μέρος.

Μάλιστα, οι διαιτητές του αγώνα έχoυν κάνει αναφορά στο συγκεκριμένο περιστατικό στο φύλλο αγώνα, κάτι που επισείει βαριά τιμωρία. Συγκεκριμένα, στο φύλλο αγώνα επ’ αυτού αναφέρεται επακριβώς: «Στο ημίχρονο μπήκαμε στ’ αποδυτήρια κι έξω από τα αποδυτήρια ήρθε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού και μας εξύβριζε. Φούφη γ…, θα σε γ…, δεν θα φύγεις από εδώ». Οι τρεις διαιτητές αναφέρουν επίσης χρήση τεσσάρων καπνογόνων, δύο διακοπές για παρατήρηση λόγω της σειρήνας που ακουγάταν από τα μεγάφωνα σε συγκεκριμένες στιγμές, ρήψη πλαστικών ποτηριών με κοκα κόλα και νερό που αναχαιτίστηκαν από το δίχτυ και ρήψη κροτίδων προς το τέλος του 4ου δεκαλέπτου».

Στον Ολυμπιακό υποστηρίζουν πως άκουσαν τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Διαμαντίδη να ρωτά τον διαιτητή Αναστόπουλο στο 25.09 του αγώνα: «Γιατί δεν σφυράς καλά σήμερα;» Ο συγκεκριμένος διαιτητής φέρεται να απάντησε σύμφωνα πάντα με τον Ολυμπιακό: «Αφού δεν είσαι καλός!» Η συγκεκριμένη στιχομυθία δεν έχει αναφερθεί στο φύλλο αγώνα και γι’ αυτό δεν εξακριβώνεται.

Η θέση του Παναθηναϊκού για τα "ερυθρόλευκα" παράπονα

Την δική της εκδοχή στα παράπονα του Ολυμπιακού για τη διαιτησία στο δεύτερο τελικό έδωσε, χωρίς τη μορφή επίσημης ανακοίνωσης, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «Όλα αυτά που λέει ο Ολυμπιακός αγγίζουν το όριο της υπερβολής. Υπάρχουν φάσεις που έχουμε αδικηθεί και εμείς αλλά δεν θέλουμε να δώσουμε συνέχεια. Δεν θέλουμε να αγριέψει το κλίμα. Πιστεύουμε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να καλύψει τα λάθη του μέσα στο παρκέ και να προετοιμάσει το έδαφος για την Τετάρτη», υποστηρίζουν στην "πράσινη" ΚΑΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα