Μουντιάλ 2014: Η "γαλανόλευκη" μαθαίνει τους αντιπάλους της στα γήπεδα της Βραζιλίας

16:15 6/12/2013 - Πηγή: E-Typos
Ισότιμος συνδαιτυμόνας στην κορυφαία γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου είναι σήμερα η Ελλάδα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στην κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 που θα γίνει με κάθε επισημότητα στην Μπαΐα της Βραζιλίας (18:00, ΔΤ) και αδημονεί να μάθει τους αντιπάλους που θα έχει στη δεύτερη διαδοχική παρουσία του (και τρίτη συνολικά) σε Μουντιάλ.
Το μοναδικό πράγμα που θέλει να αποφύγει η «γαλανόλευκη» είναι η μεταφορά της από το 4ο στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, καθότι στην προκειμένη περίπτωση θα κληρωθεί υποχρεωτικά με μία ομάδα της
Λατινικής Αμερικής από τον πρώτο όμιλο και μία ευρωπαϊκή από τον τέταρτο, κάτι που θα θέσει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στο στόχο της πρόκρισης στους «16» του θεσμού.
«Δεν πηγαίνουμε για τουρισμό στη Βραζιλία. Μπορεί να μην καταφέραμε να προκριθούμε απευθείας, παρότι συγκεντρώσαμε 25 βαθμούς στα προκριματικά, αλλά είχαμε μεγάλη πίστη και θέληση, και το αποδείξαμε στα πλέι οφ. Οι Καραγκούνης και Κατσουράνης παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα μας», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Φερνάντο Σάντος, ο οποίος συναντήθηκε και φωτογραφήθηκε με τον προπονητή της Αυστραλίας, Αγγελο Ποστέκογλου, σχολιάζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε και οι δύο Ελληνες»!

«Χρυσά» πριμ

Η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε στο μεταξύ χθες τις «χρυσές» αμοιβές των ομάδων που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Οπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας, Ζερόμ Βάλκε, το συνολικό ποσό των 425,5 εκατομμυρίων ευρώ είναι αυξημένο κατά 37% σε σχέση με το αντίστοιχο του Μουντιάλ 2010 και εξασφαλίζει τουλάχιστον 7,1 εκατ. ευρώ στην ομοσπονδία κάθε συμμετέχουσας χώρας.
Μια διοργάνωση στην οποία αποφασίστηκε να εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο κανονισμός του τάιμ άουτ, ύστερα από σχετικό αίτημα του ομοσπονδιακού τεχνικού των Ιταλών, Τσέζαρε Πραντέλι, λόγω της έντονης υγρασίας στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Θα υπάρχουν δύο ανά αγώνα (ένα ανά ημίχρονο), το κάθε ένα εκ των οποίων θα έχει διάρκεια δύο λεπτών.
Ο Μπλάτερ ομολόγησε πως οι καθυστερήσεις αναφορικά με την κατασκευή έξι γηπέδων στη Βραζιλία είναι μεγάλες, πως το τελευταίο θα παραδοθεί στις 15 Απριλίου 2014, και πρόσθεσε με γλαφυρό τρόπο: «Ας προσευχηθούμε στον Θεό, τον Αλλάχ και όπου αλλού πιστεύει ο καθένας ότι δεν θα υπάρξουν άλλα εργατικά δυστυχήματα, όπως αυτό που έλαβε χώρα προ ημερών στο υπό ανέγερση γήπεδο της Κορίνθιανς, το οποίο κόστισε τρεις ανθρώπινες ζωές».
Ο 77χρονος Ελβετός υποστήριξε πως θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, μετά τις διαμαρτυρίες που παρατηρήθηκαν στο Κονφεντερέισονς Καπ 2013, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μνημόνιο συνεργασίας κυπριακής και τουρκοκυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συνέστησε ψυχραιμία σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας στα έργα του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΓΚΟΥΛΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΡΟΥΣΑΛΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα