Να στηριχθούμε στις δυνάμεις μας

19:06 29/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Οι νέες απαιτήσεις που προβάλλει στις διαπραγματεύσεις η τρόικα για τη λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων επιβεβαιώνουν με δραματικό τρόπο τα αδιέξοδα της εφαρμοζόμενης πολιτικής ακραίας λιτότητας που ανατροφοδοτεί την ύφεση και την ανεργία.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Ευρώπη παραπαίει, λαμβάνοντας μέτρα-ασπιρίνες για την ανεργία ή θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων, τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο διεθνές
οικονομικό περιβάλλον καθιστούν περισσότερο από ποτέ επιτακτική την ανάγκη η χώρα μας να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις προκειμένου να ανακάμψει και να βγει σταδιακά από την κρίση.

Η αναγγελία της κατασκευής του αγωγού TAΡ για τη μεταφορά αζερικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της χώρας μας αποτελεί την καλύτερη είδηση για την Ελλάδα και το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι, εφόσον προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της, μπορεί να πετύχει πολλά. Το γεγονός και μόνο ότι η Ελλάδα εισέρχεται δυναμικά στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη την καθιστά ισχυρό πόλο επενδύσεων που θα πρέπει να αξιοποιηθεί για την εισροή κεφαλαίων στην οικονομία και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επιτυχία των στόχων του ελληνικού προγράμματος. Εάν δεν αντιμετωπιστούν τα δομικά προβλήματα του κράτους, δεν εξυγιανθεί το Δημόσιο και δεν περιοριστεί δραστικά η γραφειοκρατία που ταλαιπωρεί τον πολίτη και αποθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, τότε ο στόχος της ανάπτυξης θα απομακρύνεται. Και εφόσον δεν δημιουργηθεί ένα σταθερό και δίκαιο φορολογικό περιβάλλον που θα πλήττει αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή και δεν θα τιμωρεί τη συνέπεια των έντιμων φορολογουμένων, οι αδικίες θα διαιωνίζονται και τα έσοδα του κράτους θα μειώνονται.

Η απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας και της κοινωνίας, τα οποία δεν μπορεί να μας λύσει η τρόικα με τα συνεχή μέτρα που ζητά για να καλύπτει τις «μαύρες τρύπες» που δημιουργεί η δική της αδιέξοδη πολιτική.
Keywords
Τυχαία Θέματα