Ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό Ινίγκο Λόπεθ

16:59 19/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Την πρώτη μεταγραφική κίνησή της για τη νέα αγωνιστική περίοδο ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Αφορά τον 31χρονο Ισπανό κεντρικό αμυντικό Ινίγκο Μοντάνα Λόπεθ, που έμεινε ελεύθερος από τη Γρανάδα και δεσμεύτηκε σήμερα στα γραφεία της εταιρείας με διετούς διάρκειας συμβόλαιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που μου έδωσαν την
ευκαιρία και τη δυνατότητα να αγωνιστώ σ΄ένα πρωτάθλημα διαφορετικό από αυτό της Ισπανίας. Έχουμε έρθει σε μία συμφωνία με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, ανήκω πλέον σε έναν μεγάλο σύλλογο και γι΄αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Ξέρω πολλά για την ομάδα, μίλησα με αρκετούς συμπατριώτες μου ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από την Ελλάδα και γνωρίζω καλά το πόσο φανατικό φίλαθλο κοινό διαθέτει ο ΠΑΟΚ», δήλωσε ο ποδοσφαιριστής μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ στο διαδίκτυο.

«Προσθέσαμε έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή στην άμυνα. Ο Ινίγκο Λόπεθ έχει παραστάσεις από ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, όπου αντιμετώπισε με επιτυχία κάποιους από τους καλύτερους επιθετικούς στον κόσμο. Περιμένουμε με αυτή την προσθήκη στην άμυνα να κερδίσουμε πολλά σε δύναμη και εμπειρία», σχολίασε ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Ο Λόπεθ γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου του 1982, ξεκίνησε την ποδοσφαιρική πορεία του το 2002 από την Λας Ρόθας, ενώ δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στη δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το 2006 πήρε μεταγραφή για τη Ρέγιες, ομάδα που αγωνιζόταν επίσης στη Σεγούντα Ντιβιζιόν B της Ισπανίας, ενώ το 2007 μετακόμισε στην Αλκορκόν, όπου παρέμεινε για μια τριετία βοηθώντας την να κερδίσει την άνοδό της στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Τη χρονιά της ανόδου, το 2009-10, σημείωσε επτά γκολ, ενώ μεταξύ άλλων συμμετείχε και στο ματς της φάσης των «32» για το Κύπελλο Ισπανίας, όπου η ομάδα του επιβλήθηκε με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2010 αποκτήθηκε από τη Γρανάδα με την οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Τη σεζόν που τελείωσε είχε 23 συμμετοχές, από τις οποίες τις 21 ως βασικός. Στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος ο προπονητής του, Λούκας Αλκαράθ, τον άφησε στο περιθώριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα