Πολιτικές αντιδράσεις για την απεργία της ΟΛΜΕ στις Πανελλαδικές

17:43 10/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Αντιδράσεις προκαλεί μεταξύ των κομμάτων η πρόταση του ΔΣ της ΟΛΜΕ προς τα μέλη της για απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

"Αδιανόητη" χαρακτηρίζει την απόφαση το ΠΑΣΟΚ, καλώντας την ΟΛΜΕ
να την ανακαλέσει «Οι διεκδικήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών μπορούν και επιβάλλεται να τεθούν με άλλους τρόπους ή σε άλλο χρονικό διάστημα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Η διεκδίκηση αιτημάτων ουδεμία σχέση μπορεί να έχει με ακραίες και εκβιαστικές ενέργειες που βάζουν την κοινωνία απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και δεν συμβάλλουν στις προσπάθειες που πρέπει να γίνουν για την ουσιαστική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, η οποία καλεί την ηγεσία της ΟΛΜΕ «να επανεξετάσει τη στάση της".

"Μόνο θλίψη προκαλεί ο εκβιασμός που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ στους χιλιάδες μαθητές των Πανελληνίων εξετάσεων και τις οικογένειές τους" αναφέρει το γραφείο Τύπου της ΝΔ σημειώνοντας ότι "Με αδίστακτο τρόπο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποκινούν την ομηρία των μαθητών και δεν διστάζουν (όπως ο κ. Κουράκης στο ραδιόφωνο real fm) να εκστομίσουν φράσεις όπως “για μας πρώτα είναι ο εκπαιδευτικός και μετά ο μαθητής”. Για μας, αναφέρει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος «προτεραιότητα είναι η ίδια η κοινωνία, το δημόσιο συμφέρον και η προστασία των μαθητών και των οικογενειών τους!

Σε δήλωσή της, η τομεάρχις Παιδείας των ΑΝΕΛ, βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «Με την επιμονή της και την αδιαλλαξία της, η τρικομματική Κυβέρνηση επιβάλλει δικτατορικά το «Διαίρει και Βασίλευε» στην κοινωνία, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών της. Όπως σημειώνει, (η κυβέρνηση) «Δημιουργεί έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κοινωνικών ομάδων και εκμεταλλεύεται τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων ανθρώπων, εμφανίζοντας κακούς και αντι-παιδαγωγούς τους εκπαιδευτικούς που μοχθούν καθημερινά για αυτά τα παιδιά, αλλά διεκδικούν παράλληλα και την αξιοπρέπειά τους ως λειτουργοί της Μέσης Εκπαίδευσης».
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Παπακωνσταντίνου, δήλωσε ότι «η εκ του πονηρού επιλογή του υπουργείου να εξαγγείλει την αύξηση των εβδομαδιαίων ωρών στο τέλος της σχολικής χρονιάς, δε μπορεί να απαντηθεί με την ομηρία δεκάδων χιλιάδων παιδιών την περίοδο των εξετάσεων. Μία απεργία τις μέρες αυτές, απομονώνει τους εκπαιδευτικούς, από τους φυσικούς συμμάχους τους, που δεν είναι άλλοι από τους γονείς και τους μαθητές».

Τέλος, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κ. Αϊβαλιώτης δήλωσε: «Οι πολιτικοί "όλμοι" 30 ετών κατά της παιδείας κορυφώνονται σήμερα με την στάση της ΟΛΜΕ η οποία -αντί να λυτρώσει τους μαθητές- τους κρατά σε περαιτέρω αγωνία».

Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα