Προσωρινά κρατούμενος, ο 20άχρονος Ολλανδός κλόουν

13:59 20/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, σήμερα, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτρίας και εισαγγελέα, ο 20άχρονος Ολλανδός ανιματέρ, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11άχρονου αγοριού από τη Ρωσία, σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, την περασμένη Τετάρτη.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε, νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα, στο ανακριτικό γραφείο από την πίσω πόρτα του δικαστικού μεγάρου και κάτω από αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας, ενώ έμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας περίπου 15 λεπτά.
Ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Λαμπρινός υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του,και είπε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή και έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία, ενώ το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει τη φαρμακευτική αγωγή του.

Η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη ενώ ο 20άχρονος Ολλανδός θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα, προκειμένου να ακολουθεί την απαραίτητη
φαρμακευτική αγωγή για την κατάστασή του.

Πριν οδηγηθεί στην ανακρίτρια, η μητέρα και η αδελφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν τον ιατρικό του φάκελο, όπου σύμφωνα με τις ίδιες βεβαιώνεται ότι ο 20άχρονος είναι αυτιστικός, ενώ στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Παράλληλα η μητέρα του ανέφερε ότι έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ.

Ακόμη, σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα του υποστήριξε πως στο πρώτο ξενοδοχείο όπου έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, είχαν ενημερώσει τους υπευθύνους για την πάθηση του 20άχρονου και ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.

Όπως ισχυρίζεται –πάντα- η μητέρα, όταν ο 20άχρονος Ολλανδός βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι ότι απαιτείται να βρίσκεται υπό επίβλεψη.
Keywords
Τυχαία Θέματα