Σούπερ λίγκα (17η αγωνιστική): Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-1

20:06 13/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Την τρίτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας πήρε σήμερα ο Ολυμπιακός στη Λιβαδειά. Οι «ερυθρόλευκοι» κατέβαλαν την αντίσταση του Λεβαδειακού με 1-0, χάρη στο γκολ του Τζιμπούρ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα, και διατήρησαν το αήττητό τους στη διοργάνωση.
Οι
«ερυθρόλευκοι» είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα στο 10΄, όταν το σουτ του Τζιμπούρ έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Βοιωτοί «απάντησαν» με το μακρινό σουτ του Πόι, που προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μέγερι, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ούγγρου γκολκίπερ και στη συνέχεια άουτ. Στο 21΄ οι «πράσινοι» έχασαν νέα ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Κοντρέρας έκανε λάθος και ο Ροτζέριο «τροφοδότησε» τον Κόρμπο, που έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός απείλησε σε δύο περιπτώσεις, αλλά στο 23΄ ο Νικολακάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Γκρέκο, ενώ στο 27΄ το σουτ του Τζιμπούρ πέρασε άουτ. Στο 31΄ ο Γκρέκο πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Χολέμπας, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ ακόμη μία καλή στιγμή είχε ο Ολυμπιακός στο 49΄, όταν ο Μανωλάς πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Χολέμπας, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.
Στη συνέχεια οι Πειραιώτες πίεζαν για το γκολ, ωστόσο δεν μπορούσαν να απειλήσουν τα καρέ του Λεβαδειακού, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει όλους τους διαδρόμους προς την εστία τους. Αντίθετα, οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία για γκολ στο 81΄, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Ακόστα έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μέγερι. Στο 89΄ ο Τοροσίδης πήρε την κεφαλιά από τη σέντρα του Μοντέστο, αλλά ο Κόρμπος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του τέρματος, ενώ η πίεση του Ολυμπιακού «καρποφόρησε» στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων: ο Πίνο εκτέλεσε φάουλ και ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά στην «καρδιά» της άμυνας του Λεβαδειακού, «γράφοντας» το 0-1, που ήταν και το τελικό σκορ.
Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Κίτρινες: Ροτζέριο, Μουλόπουλος, Κυριακίδης - Μανωλάς
Οι συνθέσεις:
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Κόρμπος, Βασιλείου (87΄ Ρομέου), Ζησόπουλος, Γεωργίου, Χοσέμι, Ροτζέριο (90+2΄ Μίλιεβιτς), Πόι (71΄ Ακόστα), Νικολακάκης, Λισγάρας.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μασάντο (70΄ Μήτρογλου), Τζιμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Γκρέκο (46΄ Πίνο), Τοροσίδης, Αμπντούν (80΄ Πάντελιτς).

Γ.Παράσχος: «Θα είμαι πολύ σύντομος. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Αν ήμουν προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα πανηγύριζα. Μόνο και μόνο για το "fair play" που δεν τηρήθηκε στη φάση του γκολ και κρίμα στους διεθνείς ποδοσφαιριστές για τη στάση τους, που μας στέρησε το θετικό αποτέλεσμα στο 97ο λεπτό». Λ. Ζαρντίμ: «Οι παίκτες μας είχαν σωστή συμπεριφορά μέχρι το τέλος, συνέχισαν να αγωνίζονται και να πιέζουν μέχρι το τελευταίο λεπτό. Επίσης, έπαιξε ρόλο η στάση των οπαδών μας, που μέχρι το τέλος δεν σταμάτησαν να μας ενισχύουν για τη νίκη. Παρότι το ματς ήταν στο 0-0, δεν σταμάτησαν να τραγουδούν για την ομάδα. Ήταν δύσκολη νίκη, ο αντίπαλος είναι πολύ δυνατός στην έδρα του, λίγες ομάδες έχουν καταφέρει να νικήσουν εδώ. Η συμπεριφορά και η στάση των παικτών και των οπαδών, μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη. Στο πρώτο μέρος ξέραμε ότι θα υπήρχε ένταση και δεν θέλαμε να κουράσουμε τους δύο τεχνίτες παίκτες μας (σ.σ. Αμπντούν και Πίνο). Θα ήταν λάθος να παίξουν και οι δύο μαζί και να μην είχαμε κάποιον πιο ξεκούραστο στην επανάληψη. Και οι δύο προέρχονται από απουσία, μικρότερη ο Αμπντούν, μεγαλύτερη ο Πίνο. Ο Γκρέκο αντικαταστάθηκε όχι επειδή έπαιξε άσχημα, αλλά διότι θέλαμε να δώσουμε μεγαλύτερη πίεση με την είσοδο του Πίνο».
Keywords
Τυχαία Θέματα