Σούπερ Λίγκα (17η αγωνιστική): ΟΦΗ-Αρης 2-0

19:32 13/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Σημαντικό βήμα για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία έκανε ο ΟΦΗ, που επικράτησε 2-0 του Αρη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η αναμέτρηση του «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» κρίθηκε από τα γκολ του Περογαμβράκη στο 24΄ και του Παπάζογλου στο 87΄, αφήνοντας τους «κίτρινους» μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 10΄,
με την κεφαλιά του Μπανούση να φεύγει λίγο άουτ, όμως στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς πήραν τον έλεγχο της αναμέτρησης και «άγγιξαν» δύο φορές το γκολ. Πρώτα στο 12΄, όταν μετά από λάθος του Μονιάκη ο Τριανταφυλλάκος έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι κι έπειτα στο 14΄, με την κεφαλιά του Αγγελίδη να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Αγριμάκη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ στο 24΄ με τον... συνήθη ύποπτο Αλέξανδρο Περογαμβράκη. Προηγήθηκε παράλληλη σέντρα του Λαμπρόπουλου από δεξιά και λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον Βελλίδη, που έδωσε την ευκαιρία στο νεαρό επιθετικό να πετύχει το 1-0.
Στη συνέχεια οι Κρήτες οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το προβάδισμα και έδωσαν χώρο στον Αρη, που όμως (απόντος του Γιαννιώτα) είχε εμφανή προβλήματα στην ανάπτυξή του. Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 54΄, όταν ο Κουτσιανκούλης αστόχησε απέναντι από τον Βελλίδη, ενώ είχε και δοκάρι στο 65΄ με τον Παπάζογλου, που έφυγε «στην πλάτη» της άμυνας, αλλά στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα. Ο Αλκαράθ ολοκλήρωσε νωρίς τις αλλαγές του αλλά δεν κατάφερε να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην ομάδα του, που επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις βρέθηκε εκτεθειμένη στα μετόπισθεν. Τελικά, ο ΟΦΗ «σφράγισε» τη (δίκαιη) νίκη του στο 87΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου ο Παπάζογλου με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)
Κίτρινες: Σόουζα - Πουλίδο, Κανούλας
Οι συνθέσεις:
ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Βερόν, Σαρ (70΄ Κουρδάκης), Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (83΄ Ζορμπάς), Παπάζογλου, Λαμπρόπουλος, Ιωαννίδης, Περογαμβράκης (78΄ Ζαχαράκης), Σόουζα
ΑΡΗΣ (Λούκας Αλκαράθ): Βελλίδης, Γιαννίτσης, Οικονομόπουλος, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Αγγελούδης (63΄ Κανούλας), Πουλίδο (68΄ Παντίδος), Μαργαρίτης, Σουνάς, Καραγιάννης (52΄ Αγκάνθο), Νούνο Κοέλιο
Keywords
Τυχαία Θέματα