Σούπερ Λίγκα (20η αγωνιστική): Άρης-ΠΑΟΚ 2-2

21:44 3/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Δύο φορές προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο ο Άρης ισοφάρισε ισάριθμες φορές με τον Αγκάνθο (5΄, 71΄ πεν.) κι έτσι έληξε ισόπαλο 2-2 το ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα τέρματα του «Δικεφάλου», που από το 71΄ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κωνσταντινίδη με 2η κίτρινη κάρτα, σημείωσαν οι Αθανασιάδης (2΄) και Καμαρά (26΄).
Το ντέρμπι
πήρε «φωτιά» με το καλημέρα, αφού στο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες είχαν πετύχει ήδη από ένα γκολ. Πρώτος «χτύπησε» ο ΠΑΟΚ, καθώς στο 2΄ και μετά από γύρισμα του Σαλπιγγίδη, ο Αθανασιάδης με προβολή έκανε το 0-1. Και «απάντησε» αμέσως ο Άρης, αφού στο 5΄ ο Κοέλιο έδωσε στον Αγκάνθο, που με ένα ασύλληπτο σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-1.
Στη συνέχεια το ματς είχε ρυθμό, δυνατές μονομαχίες, αλλά όχι πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, παρά την επιθετική διάθεση των δύο ομάδων. Ωστόσο, σε μια από τις ελάχιστες φορές που ο «Δικέφαλος» κατάφερε να απειλήσει, πήρε εκ νέου το προβάδισμα. Ήταν στο 26΄, όταν ο Λάζαρ έδωσε στον Καμαρά κι αυτός, αφού κοντρόλαρε και σούταρε, ευτύχησε να συνοδεύσει το ντεμπούτο του με ένα πανέμορφο γκολ. Ο Άρης απέτυχε να ισοφαρίσει στο 34΄ με κεφαλιά του Αγκάνθο κι έτσι το ημίχρονο έληξε 1-2.
Στο β΄ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε να ενδιαφέρεται περισσότερο για την άμυνά του, με αποτέλεσμα ο Αρης να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, παρά την υπεροχή του, με δυσκολία δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις στον αντίπαλό του. Μέχρι που στο 71΄ ο Αγκάνθο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Κωνταντινίδη και το όφελος ήταν διπλό, αφού και πέναλτι κέρδισε ο Άρης, αλλά και ο παίκτης του ΠΑΟΚ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα. Ο ίδιος ο παθών το εκτέλεσε και έκανε το 2-2.
Μοιραία το ματς άνοιξε, με τις δύο ομάδες να κυνηγούν τη νίκη, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Προς το τέλος ο ΠΑΟΚ έδειχνε να «βολεύεται» με το 2-2, ο Άρης έγινε πιο πιεστικός, όμως δεν κατάφερε κάτι και το 2-2 παρέμεινε ως το τέλος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 71΄ Κωνσταντινίδης (2η κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοέλιο, Βελλίδης, Τριανταφυλλάκος, Αγκάνθο - Κωνσταντινίδης, Λάζαρ, Σίλντενφελντ, Αθανασιάδης
ΑΡΗΣ (Γιάννης Μιχαλήτσος): Βελλίδης, Καζναφέρης, Ζαραδούκας, Γιαννίτσης (46΄ Παπαζαχαρίας), Πουλίδο, Κοέλιο, Κοτσαρίδης (74΄ Καραγιάννης), Τάτος, Διαμαντάκος, Γιαννιώτας (46΄ Τριανταφυλλάκος), Αγκάνθο.
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης, Λίνο, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Κατσουράνης, Λάζαρ, Φωτάκης (90+2΄ Κατσικάς), Καμαρά (82΄ Ολίσε), Σαλπιγγίδης (73΄ Αποστολόπουλος), Αθανασιάδης.
* Χωρίς τον Λίαμ Λόρενς αναγκάστηκε να παραταχθεί ο ΠΑΟΚ. Ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός ανέβασε υψηλό πυρετό και αποκλείστηκε την τελευταία στιγμή από την αποστολή. Στη θέση του συμπεριλήφθηκε ο Λάζαρος Μωϋσιάδης.

Γιάννης Μιχαλήτσος (προπονητής Άρη): «Δεν μπορώ να πω ότι η ομάδα ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο. Έίχαμε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά απ' όπου ο ΠΑΟΚ δημιούργησε ευκαιρίες. Νομίζω ότι μετά την αποβολή του παίκτη του ΠΑΟΚ στο 70' και το γκολ-πέναλτι, όλες οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν εις βάρος του Αρη. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Είναι το πέναλτι και κάποιες άλλες φάσεις που θα δούμε το βράδυ στην τηλεόραση. Μετά την αποβολή όλες οι αποφάσεις του διαιτητή ήταν σε βάρος μας».
Γιώργος Δώνης (προπονητής ΠΑΟΚ): «Δεν νομίζω πως παρουσιάσαμε δύο πρόσωπα, όμως ήρθε η αποβολή και άλλαξε εντελώς το παιχνίδι. Είχαμε τις ευκαιρίες να τελειώσουμε το ματς νωρίτερα, το πήγαμε εκεί που θέλαμε αλλά στο τέλος δεν πήγε καλά για μας. Η αποβολή άλλαξε τα σχέδιά μας και δεν πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Συνεχίζουμε και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι».
Keywords
Τυχαία Θέματα