Σούπερ Λίγκα (20η αγωνιστική): Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-3

19:59 3/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Υπό το βλέμμα του Μίτσελ, που ήρθε στην Αθήνα για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, «έσπασε» το αήττητο σερί του Ολυμπιακού, αφού ηττήθηκε και μάλιστα μέσα στο γήπεδο Καραϊσκάκη με 3-2 από τον Ατρόμητο, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι Τζιμπούρ (9΄), Αμπντούν (44') τα γκολ των γηπεδούχουν,
οι Μπρίτο (1'), Καραγκούνης (48'), Δημούτσος (80') σκόραραν για τους φιλοξενούμενους.
Ο Μίτσελ έφτασε το μεσημέρι στην Αθήνα, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρέοδρο της ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη και να υπογράψουν το συμβόλαιο της συνεργασίας τους. Μαζί παρακολούθησαν την αναμέτρηση και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, είδαν την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω στο σκορ, όταν στην πρώτη επίθεση ο Καραμάνος έστρωσε στον Μπρίτο κι αυτός πλάσαρε εύστοχα. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε αμέσως. Στο 9' ο Μήτρογλου γύρισε και ο Τζιμπούρ ισοφάρισε από κοντά. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρωτοβολυία των κινήσεων, περιόρισαν εντελώς τον αντίπαλό τους και στο 44' πέτυχαν την ανατροπή. Ο Μπρίτο ανέτρεψε τον Μασάντο και ο Μάνταλος έδωσε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Αμπντούν, ο Ράντμαν απέκρουσε και στην επαναφορά ο Αλγερινός έκανε το 2-1.
Όμως με το ξεκίνημα του β' ημιχρόνου (48'), ο Ατρόμητος σκόραρε πάλι και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, αφού το εκπληκτικό μακρινό σουτ του Καραγκούνη χειροκροτήθηκε από τον κόσμου του Ολυμπιακού. Μοιραία οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν εκ νέου να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Στο 64' ο Αμπντούν γύρισε προς τον Μανωλά, που από καλή θέση σούταρε άστοχα, στο 68' το πλασέ του Μήτρογλου πέρασε ελάχιστα άουτ και στο 72' η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μασάντο τράνταξε το κάθετο δοκάρι. Ομως στο 80' η μακρινή «βολίδα» του Δημούτσου έδωσε νέο προβάδισμα στον Ατρόμητο. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα για να ισοφαρίσει και να διατηρήσει το αήττητο που είχε στο πρωτάθλημα, όμως χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι ο Ατρόμητος πήρε μια σπουδαία νίκη μέσα σε μια έδρα, όπου ούτε ισοπαλία δεν είχε παραχωρηθεί.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθήνας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοντρέρας, Ιμπαγάσα - Ταυλαρίδης, Μπάλλας, Δημούτσος, Ράντμαν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Αντώνης Νικοπολίδης): Μέγιερι, Ντιακιτέ, Χολέμπας, Μανωλάς, Κοντρέρας, Μανιάτης (78' Μοντέστο), Μασάντο, Γκρέκο (61' Ιμπαγάσα), Τζιμπούρ, Μήτρογλου (71' Πάντελιτς), Αμπντούν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Ράντμαν, Ταυλαρίδης, Ουντότζι (68' Καλλέργης), Μπρίτο, Επστάιν, Καραγκούνης (77' Ταβάρες), Νάστος, Δημούτσος, Λαζαρίδης, Πίτου Γκαρσία (85' Μπάλλας), Καραμάνος.

"Σκασμένος" ο Β. Μαρινάκης για την απώλεια του ρεκόρ

Ήταν... κοινό μυστικό, πως όλοι στον Ολυμπιακό ήθελαν να πάρουν αήττητοι το φετινό πρωτάθλημα και περισσότερο ο ίδιος ο πρόεδρος της ομάδας. Η σημερινή λοιπόν ήττα από τον Ατρόμητο, δεν ήταν μια οποιαδήποτε εντός έδρας απώλεια στο πρωτάθλημα, αλλά αυτή που έβαλε τέλος στον συγκεκριμένο στόχο και η ήττα που διατηρεί το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να υπερηφανεύεται πως είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που το έχει καταφέρει αυτό το 1964.Μοιραία λοιπόν το 2-3 από τον Ατρόμητο δυσαρέστησε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και το έδειξε. Ο πρέοδρος της πειραϊκής ομάδας, εμφανώς εκνευρισμένος, πήγε στα αποδυτήρια αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και τα... έψαλε στους παίκτες και για την ήττα και για τα σημάδια χαλάρωσης που παρουσίασαν οι περισσότεροι μέσα στο γήπεδο.
Keywords
Τυχαία Θέματα