Σούπερ Λίγκα (Πλέι οφ, 6η αγωνιστική): Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0

23:01 2/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ατρόμητος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 0-0 στον Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας. Σε συνδυασμό με τη νίκη του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα, οι «κυανόλευκοι» έμειναν στη δεύτερη θέση και θα αγωνιστούν -όπως και πέρυσι- στα πλέι οφ
του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ οι Αρκάδες τερμάτισαν τρίτοι και θα συμμετάσχουν στον τρίτο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης.

Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Σανκαρέ στο 78΄.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν κατόρθωσαν να τις μετουσιώσουν σε γκολ. Ο Μπαντής δήλωσε τρεις φορές «παρών», διώχνοντας σε κόρνερ τα σουτ του Ναπολεόνι (8΄), του Σουμπίνιο (24΄) και του Πίτου Γκαρσία (33΄), ενώ στο 20΄ ο Ναπολεόνι έβγαλε ωραία μπαλιά στον Ιγκλέσιας, ο οποίος όμως αστόχησε από πολύ καλή θέση. Απέναντι σε αυτά, ο Αστέρας είχε να αντιπαρατάξει ένα απευθείας φάουλ του Γιαλούση στο 27΄ που πέρασε άουτ και κάποια σουτ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Ράντμαν.

Η εξέλιξη του άλλου αγώνα, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να προηγείται του ΠΑΟΚ, υποχρέωνε τους Αρκάδες να ψάξουν το γκολ και τη νίκη, προκειμένου να αποφύγουν την τελευταία θέση των πλέι-οφ και το «χειρότερο» εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Οντως, ο Σάκης Τσιώλης πέρασε στο ματς τον Καλαντζή, σε μία προσπάθεια να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά ο Ατρόμητος διατήρησε μάλλον εύκολα τον έλγχο του αγώνα. Ο Μπαντής συνέχισε τις καλές επεμβάσεις, αποκρούοντας τα σουτ του Σουμπίνιο στο 55΄ και στο 63΄, ενώ ο Ουντότζι αστόχησε μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 70΄. H ολική επαναφορά του ΠΑΟΚ στα Ιωάννινα άλλαξε τα δεδομένα και στο Περιστέρι, καθώς πλέον οι γηπεδούχοι «καίγονταν» για τη νίκη. Ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες στο 78΄, λόγω αποβολής του Σανκαρέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, και οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου βγήκαν μαζικά μπροστά για το «χρυσό» γκολ, χωρίς όμως επιτυχία. Δικαιούνται πάντως να φωνάζουν για τη φάση του 86ου λεπτού, όταν ο βοηθός διαιτητή σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Ναπολεόνι, που έβγαινε μόνος του απέναντι στον Μπαντή.

Διαιτητής: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Ιγκλέσιας, Καραγκούνης - Σανκαρέ, Ναβάρο
Κόκκινη: Σανκαρέ (78΄, 2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο (69΄ Καραγκούνης), Ουντότζι (84΄ Καραμάνος), Σουμπίνιο, Ιγκλέσιας, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπαντής, Τσαμπούρης, Γιαλούσης, Σανκαρέ, Αλβάρες (73΄ Λένσε), Ουσέρο, Κάφα (54΄ Καλαντζής), Περόνε, Ράγιος, Ρούσσης, Ντε Μπλάσις (65΄ Ναβάρο)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ (Προπονητής Ατρομήτου): «Η τύχη μας γύρισε την πλάτη. Είχαμε πολλές ευκαιρίες και περιμέναμε το γκολ. Δεν σκοράραμε σε ένα ματς με πολλές τελικές. Φτάσαμε στη βρύση, αλλά δεν ήπιαμε νερό. Η παρουσία του Ατρόμητου στα πλέι-οφ έδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα. Δεν μας επηρέασε αυτό που γινόταν στα Γιάννινα. Εγώ στα τελευταία 10 λεπτά ρώτησα τι έγινε στα Γιάννινα. Είχαμε ευκαιρία και στο 93΄. Στην τελική προσπάθεια δεν τα καταφέραμε καλά. Ο Ναπολεόνι, για παράδειγμα, τα έκανε όλα τέλεια στην Τούμπα, αλλά σήμερα κάτι γινόταν και έχανε τα κοντρόλ... Ίσως να είχε νευρικότητα. Δεν είχαμε κούραση. Πιέσαμε τόσο πολύ τον Αστέρα, είχαμε ποιότητα και περισσότερες δυνάμεις από τον αντίπαλο».

ΣΑΚΗΣ ΤΣΙΩΛΗΣ (Προπονητής Αστέρα Τρίπολης): ««Δεν το ήθελε καμία ομάδα αυτό το αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος ήταν πιο κοντά στο όνειρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εμείς διεκδικήσαμε τη δεύτερη θέση. Σε 10 μέρες συμπληρώνουμε 12 μήνες στα γήπεδα. Αυτή τη θέση, τη 2η στα πλέι οφ, τη θέλαμε γιατί ήταν αυτή που τερματίσαμε στο πρωτάθλημα. Το 0-0 αδικεί τον Ατρόμητο, κι εμείς όμως θα μπορούσαμε να βάλουμε γκολ στην κόντρα και να πάρουμε κάτι περισσότερο από τον αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου. Θα κοιτάξουμε να ξεκουραστούμε και να αρχίσουμε προετοιμασία στο τέλος Ιουνίου. Ο Ατρόμητος αισθάνεται πικραμένος. Ο Αστέρας πάλευε για το δικό του στόχο που ήταν η δεύτερη θέση. Εάν δείτε ποιοι παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι, θα καταλάβετε πως παίξαμε για το "διπλό". Ο Ατρόμητος ήταν καλός στο πρέσινγκ και στη συνοχή του. Είχαμε πολλά προβλήματα, τραυματίες. Το ότι μπόρεσαν τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους είναι σημαντικό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΑΝΟΣ (Πρόεδρος ΠΑΕ Ατρόμητος): «Γι΄αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Επειδή δεν νικά πάντα ο καλύτερος. Σήμερα εμείς είχαμε πάνω από 20 τελικές προσπάθειες, κάναμε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ βρέθηκε σε μεγάλη μέρα ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Στο τέλος είχαμε μία φάση που έδιωξαν την μπάλα πάνω στη γραμμή. Αυτά έχει το ποδόσφαιρο. Μας μένει η πικρία που δεν καταφέραμε να κάνουμε την υπέρβαση. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική και θέλω να τον ευχαριστήσω. Επίσης οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Μερικές φορές η μπάλα δεν θέλει να μπει. Πρέπει να είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτήν την ομάδα, παρά την πικρία μας. Από αύριο θα σχεδιάσουμε την ομάδα της επόμενης περιόδου. Θα έχουμε ένα μόνο αντίπαλο μέχρι τους ομίλους. Ελπίζουμε να μην πέσουμε σε κάποιο μεγαθήριο και να καταφέρουμε να περάσουμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Το δείξαμε και πέρυσι κόντρα στη Νιούκαστλ, που αποκλειστήκαμε στις λεπτομέρειες».
Keywords
Τυχαία Θέματα