Συμμετοχή της Ελληνο-Κινεζικής Συνεργασίας σε διεθνή έκεση επενδύσεων στην Κίνα

Στη 17η Διεθνή Έκθεση Επενδύσεων και Εμπορίου CIFIT 2013 της Κίνας η οποία πραγματοποιήθηκε στο International Conference & Exhibition Center (XICEC) της Σιαμέν από 8-11 Σεπτεμβρίου 2013 έλαβε μέρος η Ελληνο-Κινέζικη Ένωση Οικονομικής, Εμπορικής και Πολιτιστικής Συνεργασίας.

Η έκθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση ενδιαφέροντος για επενδύσεις εντός και εκτός Κίνας, εγκεκριμένη από την U.F.I. Αποτελεί το μοναδικό διεθνές γεγονός της Κίνας για την προώθηση των επενδύσεων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση των διμερών
σχέσεων, αναδεικνύοντας όλες τις επενδυτικές πολιτικές και τα επενδυτικά σχεδία και τα εταιρικά προϊόντα σε όλες τις επαρχίες της Κίνας, τελεί δε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Κυβέρνησης της Κίνας.

Κατά την τελετή έναρξης του CIFIT, σε ειδική ημερίδα με τίτλο “2013 Greek Investment & Trade Promotion Event” τα μέλη της αποστολής κάλεσαν τους ενδιαφερόμενους επενδυτές από όλη την Κίνα να επενδύσουν στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισημάνθηκαν όλες οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, στους τομείς του Τουρισμού, των Ακινήτων, των ΑΠΕ και της Βιομηχανίας Τροφίμων, οι οποίες μπορούν με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες, να ευδοκιμήσουν στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιηθήκαν διμερείς συναντήσεις εργασίας (Β2Β) των Κινέζων επιχειρηματιών με τους εκπροσώπους της Ένωσης, με κύριο σκοπό την εξεύρεση των τρόπων βάσει των οποίων μπορούν να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και οι συνεργασίες Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών.

Η Ένωση κατά την διάρκεια παραμονή της στη Σιαμέν ενημέρωσε τους Εκπροσώπους της Τοπικής Κυβέρνησης και τούς Φορείς της Σιαμέν για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα σήμερα, προσελκύοντας ένα μεγάλο ενδιαφέρον.

Μετά το πέρας των εργασιών του CIFIT 2013 η αποστολή μετέβη στο Πεκίνο και επισκέφτηκε το Capital Normal University (CNU). Επίσης, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της Ελεύθερης Εμπορικής Ζώνης στη Υανγκ Σαν.

Σημειώνεται ότι η Ένωση θα υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας με την διοίκηση της Ελεύθερης Εμπορικής Ζώνης, γεγονός που θα της δώσει τη δυνατότητα να βοηθήσει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα τους στην αγορά της Κίνας και να βοηθηθούν στις εξαγωγές τους προς την μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα